Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Теракт у Запоріжжі. Одного з “підривників” церкви можуть випустити з буцегарні

Кримінал 4634 перегляди

Опубліковано - 13.08.2010 11:04 | Всі новини | Версія для друку

Теракт у Запоріжжі. Одного з “підривників” церкви можуть випустити з буцегарні
Теракт у Запоріжжі. Одного з “підривників” церкви можуть випустити з буцегарні
Сьогодні в Запорізькому обласному апеляційному суді відбудеться слухання на прохання адвоката Лариси Шевчук, яка просить змінити запобіжний захід своєму підзахисному Євгену Федорченку, обвинуваченому в організації вибуху в Свято-Покровському храмі у Запоріжжі.

Про це повідомляє «КоммерсантЪ-Украина».

Як відомо, в результаті вибуху 28 липня загинула 80-річна черниця, а будівля храму була серйозно пошкоджена.

За версією МВС, вибух організували колишній алтарник храму Антон Харитонов і його брат Сергій, що таким чином вирішили помститися за те, що Антона усунули від роботи за крадіжку грошей з церковної каси. Діючий алтарник храму Євгеній Федорченко, за версією слідства, підкладав вибухівку. Всі підозрювані наразі знаходяться під вартою.

На думку адвоката, враховуючи проблеми Євгена Федорченка зі здоров’ям, він може бути відпущений під підписку про невиїзд. Обвинувачений страждає крайнім ступенем короткозорості (-10 діоптрій), крім того, у нього час від часу виявляються наслідки родової травми (у дитинстві йому був поставлений діагноз «церебральний параліч»). Адвокат переконана, що її підзахисний не міг підкласти вибухівку в церкву.

«На хлопчика чинився тиск. У нього досі синяки на шиї і плечах. Вони можуть свідчити про те, що його били», - сказала Шевчук.

Колишній замглави МВС, народний депутат Геннадій Москаль (НУНС) заявляв, що свідчення у підозрюваних могли бути отримані тільки із застосуванням сили.

Як повідомлялося раніше, 12 серпня замміністра внутрішніх справ Леонід Зима категорично спростував можливість застосування тортур по відношенню до підозрюваних.

«Ви знаєте, що коли «вибивають», то роблять це наодинці. А я повторюю офіційно - ці люди мали адвокатів. Жоден адвокат, що знаходиться поруч, не дозволить подібного», - сказав Зима.

Тим часом Лариса Шевчук стверджує, що її не допускали до підзахисного впродовж довгого часу. Адвокат переконана, що суд піде їй назустріч і змінить Євгену Федорченку запобіжний захід.

«Коли вони побачать обвинуваченого і почують, що він пережив, його відпустять, тікати він нікуди не буде - це абсолютно безпечна людина», - вважає Шевчук.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.