Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці прагнуть змін, владу - навпаки, зміни на краще для більшості виборців, не влаштовують

Вибори-2010 5433 перегляди

Опубліковано - 16.08.2010 12:19 | Всі новини | Версія для друку

Українці прагнуть змін, владу - навпаки, зміни на краще для більшості виборців, не влаштовують
Українці прагнуть змін, владу - навпаки, зміни на краще для більшості виборців, не влаштовують
Новий виборчий закон унеможливить суттєві зміни в розстановці політичних сил на місцевих виборах, кажуть експерти. Не сприятиме цьому й низька активність виборців, а також втручання адмінресурсу у виборчий процес.

Склад місцевих рад на виборах 31 жовтня може змінитися не більше, як на 20 відсотків, сказав Deutsche Welle голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Він вважає, що на перешкоді оновленню міськрад стоїть виборчий закон, який обмежив участь у виборах політичних сил, що не мають місцевих осередків з річним стажем. Навіть ВО "Свобода", яка раніше демонструвала успіх у західних областях, на думку Черненка, не має достатньо районних осередків, аби претендувати на реванш.

Втручання адмінресурсу

Збільшення представників комуністів у місцевих радах східних областей та проросійських партій у Криму і на півдні, як очікує політичний аналітик PR-групи Polittech Ярослав Макітра, буде заблокований адмінресурсом Партії регіонів. Посилення цього способу впливу на результати виборів Макітра очікує не лише через «старання» владної команди, а й унаслідок очікувано низької явки виборців на дільниці.

А директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран упевнений, що адмінресурс діятиме не лише під час виборів: «Великою мірою Партія регіонів робитиме ставку на застосування адмінресурсу до депутатів місцевих рад після виборів».

Непрозорі відносини бізнесу і влади

Змін політичної мапи держави після виборів Таран не очікує ще й через те, що незмінними лишаються стосунки влади з бізнесом. Експерт назвав «фундаментальною проблемою» не сам вплив бізнесу на владу, який, за його словами, є в цілому світі, а те, що цей вплив лишається непрозорим на відміну від країн Європи, де є державне фінансування партій, чи США, де траспарентно функціонує закон про лобізм.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.