Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент наклав мораторій, парламент забрав мораторій

Влада 9115 переглядів

Опубліковано - 5.10.2006 21:32 | Всі новини | Версія для друку

Парламент наклав мораторій, парламент забрав мораторій
Парламент наклав мораторій, парламент забрав мораторій
Верховна Рада скасувала мораторій на підвищення комунальних платежів.

За це рішення повним складом проголосували Партія регіонів, соціалісти, а також Компартія. Депутати від КПУ до останнього моменту заявляли, що не підтримують решту коаліції.

Найзатятіший опонент скасування цього закону - БЮТ - оскаржуватиме рішення парламенту у Конституційному Суді. На переконання Юлії Тимошенко, депутати порушили регламент.

Представниця регіоналів Раїса Богатирьова, зранку у чомусь довго переконувала лідера КПУ Петра Симоненка. Вчора комуністи передумали двічі. Спочатку фракція заявила, що не голосуватиме за скасування мораторію на комунальні тарифи. Але того ж дня приголомшила українців абсолютно протилежною заявою.

Діалог між Богатирьовою та Симоненком скінчився, коли до зали увійшов спікер. А вже за годину комуністи вкупі з регіоналами та соціалістами скасували мораторій.

Петро Симоненко, народний депутат, лідер КПУ: “Ну, це дурниці просто. Ніхто зі мною ніколи жорстко не буде говорити, бо я нікому цього не дозволю”.

Особливого спротиву коаліціянтам їхні опоненти не чинили. БЮТівці гнівно затаврували більшовиків з трибуни.

Та обіцяних жорстких аргументів політики так і не продемонстрували. Хіба що Юлія Тимошенко пообіцяла звернутися за тлумаченням сьогоднішнього рішення до Конституційного суду.

А от перехід в опозицію “Нашої України” пані Ю хоч і тішить, проте відкорковувати шампанське вона не квапиться.

Юлія Тимошенко, народний депутат, БЮТ: “Ми сьогодні трошечки поспілкувалися в кулуарах з представниками “Нашої України”, і ми зрозуміли, що це ще не остаточне рішення. Що ще є певні сумніви, ще є певні можливості відходити назад в провладну коаліцію. І тому, власне, переговори ще не ведуться. Я думаю, що просто і суспільство, і ми мусимо отримати чіткий сигнал від “Нашої України”, що вони готові до переговорів про створення опозиції”.

Чіткий сигнал нашоукраїнці обіцяють за два тижні. Тоді, мовляв, блок і визначиться, за якими правилами гратиме опозиційна команда.

Михайло Поживанов, народний депутат, “Наша Україна”: “Офіційне рішення ми сьогодні прийняли, і майже рахуйте, що я вам його оголошую. Рішення, те, що я казав, 16-17 жовтня, це рішення, в якому форматі, на яких умовах ми будемо співпрацювати з БЮТ в опозиції”.

Сьогодні рішення про перехід в опозицію підтримала і парламентська фракція “Нашої України”. Але навіть такий вчинок не переконав представників більшості.

Голова фракції СПУ Василь Цушко заявив, що перемови з помаранчевим блоком все ще тривають.

Ярослав Сухий, народний депутат, Партія регіонів: “А мені зараз згадуються слова Олександра Турчинова, який мені сказав, коли Регіони тільки почали вести переговори з “Нашою Україною”, він сказав: ти побачиш, без Валідолу розмовляти з ними неможливо. Я думаю, що вони подумають, зважать, між собою структуруються, хто красівий, а хто умний, а тоді приймуть якесь рішення”.

Про ліки від нескінченних перемов поки стиха, але вже говорять у парламентських кулуарах - дострокові вибори.

Щоправда, поки що у них не зацікавлені у обох таборах. Біло-блакитні є мажоритарними акціонерами чинної більшості. А помаранчеві, за останніми соцдослідженнями, ще далекі від перемоги.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.