Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе-2. Могильов посилив слідчо-оперативну групу

Кримінал 4462 перегляди

Опубліковано - 27.08.2010 12:34 | Всі новини | Версія для друку

Зниклий журналіст Василь Климентьєв
Зниклий журналіст Василь Климентьєв
На посилення слідчих та оперативників, які нині розслідують обставини зникнення редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва сьогодні до Харкова вирушила додаткова група фахівців МВС України.

Вони й надалі детально відпрацьовуватимуть усі версії зникнення журналіста (їх біля десятка). Особливо прискіплива увага зараз сконцентрована на професійній діяльності редактора газети, повідомив ДГЗ МВС України.

«Працює оперативна група з числа працівників центрального апарату, оскільки під час збору первинних матеріалів ми виявили достатньо критичних статей за авторством Василя Климентьєва, які стосуються широкого кола значущих осіб харківського регіону. Справа передається до розслідування у Головне слідче управління МВС України. Нею займатимуться спеціалісти центрального апарату відомства, аби уникнути витоку будь-якої інформації», – зазначив Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Правоохоронці передбачають в тому числі і найтрагічніший розвиток подій, адже Василь Климентьєв характеризується як людина обов’язкова та акуратна. Він ніколи би так не вчинив зі своїми рідними, якби не втручання «зовнішніх чинників та обставин»: про це свідчать матеріали справи, яка вже налічує кілька томів.

«Хоч тіла його поки не знайшли, але підстав аби вважати, що відбулася трагедія достатньо. Досвід підказує, що це буде важка справа і в розслідуванні вона забере чимало часу», – заявив Міністр.

Окрім телефону у човні на Печенежському водосховищі знайдено і ключі від квартири Василя Климентьєва. Проте, як і виявлення телефону, у міліції ці речові докази по справі не викликають аж занадто великого оптимізму, оскільки барсетка з документами, яка була з журналістом зникла разом із володарем, а ключі натомість були акуратно приховані у човні. У зв’язку з цим правоохоронці не виключають спробу увести слідство у хибному напрямку, оскільки принаймні півтора десятка водолазів та кілька спеціалістів з ехолотами перевірили велику частину дна – результат нульовий. Також було «прочесано» прилеглу територію навколо водосховища – з таким же підсумком. Отже версія про втоплення поки що не знаходить свого повного підтвердження, але в цьому напрямку робота продовжується.

Зараз по справі щодня «прокручується» величезний обсяг оперативно-розшукової роботи: допитують всіх, хто мав зустрічі з Климентьєвим протягом останнього часу, встановлюються контакти за списком останніх дзвінків, проводяться допити свідків. За участі експертів триває пошук автомобіля на якому ймовірно виїхав журналіст, тобто жодна з версій і напрямків розшуку не відкидаються остаточно.

Розглядається й кілька контраверсій, зокрема у випадку із виявленням мобільного телефону та ключів. Тобто природність такої знахідки викликає закономірні сумніви у сищиків, а відтак виникає питання: кому вигідна така показова «видача» речових доказів.

Оперативно-слідча група зараз активно розшукує особу, яка за два дні до зникнення журналіста працювала разом з ним по збору інформаційних матеріалів для нової статті. Крім того, правоохоронці допитуватимуть осіб, яких було піддано критиці у матеріалах Климентьєва.

«По кожній публікації, яка мала резонансний характер буде проведено перевірку», – запевнив Могильов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.