Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе-2. Нардеп Москаль вважає, що Климентьєв став жертвою кланових розборок

Кримінал 4377 переглядів

Опубліковано - 1.09.2010 11:00 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе-2. Нардеп Москаль вважає, що Климентьєв став жертвою кланових розборок
Справа Гонгадзе-2. Нардеп Москаль вважає, що Климентьєв став жертвою кланових розборок
Перший заступник голови комітету Верховної Ради з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Геннадій Москаль каже, що, згідно з інформацією, якою він володіє, зниклого редактора харківської газети “Новий стиль” Василя Климентьєва вже немає в живих.

Пан Москаль, який свого часу був заступником міністра внутрішніх справ, в ексклюзивному інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі каже, що до цього, як він вважає, вбивства причетні як діючі, так і колишні працівники міліції, як перебувають "під дахом коаліції". Не називаючи джерел такої інформації, Геннадій Москаль також відмовився назвати і імена тих, кого він вважає причетними до тієї справи, додавши, що "ці люди вже потрапляли в його поле зору".

Василь Климентьєв пішов з дому вранці 11 серпня і не повернувся. Одна з головних версій слідства у справі про його зникнення – це те, що воно пов’язане з його професійною діяльністю.

Головний редактор харківської газети "Новий стиль" проводив переважно журналістські розслідування корупції та зловживань у правоохоронних та державних органах.

Тепер справу про зникнення Василя Климентьєва переводять у центральний апарат Міністерства внутрішніх справ.

На думку пана Москаля, це лише заважатиме подальшому розслідуванню і погіршить ситуацію. Він наголосив:

"Міліція не зацікавлена у розкритті цієї справи, тому що, якщо стане явним, що працівники міліції причетні до справи, міністр внутрішніх справ, як у будь якій нормальній державі, має зібрати валізи і піти у відставку. Цього він не хоче, а тому справу забрали знизу, щоб не було витоку інформації. Забрали у центральний апарат, хоча я писав, говорив, наполягав, щоб її забрали у провадження генеральної прокуратури, тому що раніше вбивства, викрадення людей та інші злочини були підвідомчі генеральній прокуратурі і її структурним підрозділам."

Міліція розслідує наразі зникнення журналіста, а не вбивство, як каже пан Москаль.

Війна міліцейських кланів

Порівнючи справу Климентьєва з іншим резонансним зникненням журналіста - Григорія Ґонґадзе, пан Москаль сказав, що вже на третій день після його зникнення у 2000 році він розмовляв із представниками Міністерства внутрішніх справ, які сказали, що "Ґонґадзе вбила служба зовнішнього спостереження":

"Це не був секрет, як і не є секретом те, що цього Климентьєва вбили колишні і нинішні працівники міліції. Але скільки часу пройшло, щоб те вбивство було розкрито?"

На його думку, і зараз, 10 років після зникнення Ґонґадзе, ця справа затягується, особливо у питанні розкриття замовників вбивства.

Щодо справи зникнення пана Климентьєва, пан Москаль висловив упевненість, що він не може переховуватись. Він наголосив, що для того, щоб справу довести до завершення, потрібна політична воля або президента, або навіть адміністрації президента.

Згідно з тією інформацією, якою він володіє, Геннадій Москаль розповів, що Василь Климентьєв опинився у центрі боротьби двох міліцейських кланів, які змагались за керівництво областю.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.