Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кабмін і Скретаріат все ще воюють за кадри...

Скандал 9143 перегляди

Опубліковано - 9.10.2006 15:58 | Всі новини | Версія для друку

Кабмін і Скретаріат все ще воюють за кадри...
Кабмін і Скретаріат все ще воюють за кадри...
“Війна” за кадрові призначення в регіони між службами Президента і уряду триває... Ніби в Україні все гаразд, й залишилося тільки розділити портфелі.

Спроби працівників Секретаріату Президента підбирати кандидатури на посаді голів місцевих адміністрацій свідчать про нехтування Конституцією.

Так вважає перший заступник міністра Кабінету міністрів Олександр Лавринович.

Про це він сказав, коментуючи заяву першого заступника глави секретаріату президента Арсенія Яценюка, що в Секретаріаті Президента йдуть консультації з претендентами, а також підбір можливих кандидатів на посаді голів райдержадміністрацій.

Зокрема, за словами Лавриновича, консультації і співбесіди з претендентами на посади голів районних державних Адміністрацій, що сьогодні проводяться в Секретаріаті Президента, викликають подив.

“Такі консультації свідчать про нехтування Конституцією працівниками секретаріату президента”, - заявив він.

Лавринович відзначив, що стаття 118 Конституції України визначає, що голови місцевих державних Адміністрацій призначаються на посаду і звільняються від посади президентом, але винятково за поданням Кабінету Міністрів.

“Тільки Кабінет міністрів повинен визначати кандидатів на посади голів місцевих державних адміністрацій”, – підкреслив він.

Як повідомлялося, у понеділок Яценюк під час селекторної наради з головами обласних держадміністрацій сказав, що зараз у секретаріаті президента проходять консультації і співбесіди з претендентами на приблизно половину вакантних посад голів місцевих державних адміністрацій, на іншу половину йде тільки підбір можливих кандидатів.

Від “Аратти”: гучні скандали навколо “портфельних дерибанів”, напевно друга стійка ознака “антикризового уряду” проффесіоналів. Після стрімкого зростання цін та падіння рівня життя населення. Ми маємо на увазі виборців, а не чиновницьке населення на столичних вулицях Банковій та Грушевского. Але як на нас, пересічних виборців, не зовсім зрозуміло, що ж для нас покращає, якщо до якогось райцентру “порулювати” приїде полпред від правлячої коаліції СРАКА? А якщо враховувати стійку кадрову тенденцію, - то ми майже не маємо сумніву, звідки буде цей кадр. Засмучує тільки одне: чи усвідомлюють представникі влади, тимчасово призначені на посади народом, що тимчасовість швидко закінчується? Бо влада - це не вони, а ми, всі разом. В усякому разі - відповідно Конституції.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.