Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна прийняла на озброєння переносний ракетний комплекс “Стугна-П”

Технології 7347 переглядів

Опубліковано - 1.09.2010 18:41 | Всі новини | Версія для друку

Комплекс може пропалити броню товщиною 800 мм. Фото з сайту milkavkaz.net
Комплекс може пропалити броню товщиною 800 мм. Фото з сайту milkavkaz.net
Міністерство оборони України в 2010 р. прийняло на озброєння переносний ракетний комплекс “Стугна-П”.

Про це повідомив журналістам головний конструктор київського конструкторського бюро "Луч" Олег Коростильов на першому всеукраїнському форумі оборонної промисловості, повідомляє газета "Сьогодні".

"Це сучасний комплекс з великими бронепробивними характеристиками, що дозволяє уражати цілі на дальності до 5 км", - сказав він. "Стугну-П" можна використовувати для боротьби з повітряними цілями, що летять з низькою швидкістю на малих висотах.

КБ "Луч" очікує, що цього року в державне оборонне замовлення буде включено фінансування виробництва до десяти переносних ракетних комплексів.

Унікальність "Стугни" полягає в тому, що вона вистрілюється з пускової установки. Постріл ракети призначений для ураження рухомих і нерухомих броньованих цілей, в тому числі і тих, що мають динамічний захист. Протитанкова керована ракета "Стугна" стала надходити до армійських підрозділів з 2006 року. Вперше застосували її артилеристи під час навчань "Артерія" у вересні 2007 року.

Калібр "Стугни-П" - 130 мм. При дальності стрільби від 100 м до 5 км комплекс наводиться лазерним променем і своїм кумулятивним зарядом може пропалити броню товщиною 800 мм. ПТРК може бути встановлений на будь-якій бронетехніці.

Конструкторське бюро "Луч" в 2010 р. має намір завершити заводські випробування легкої переносної протитанкової системи "Корсар", додав О. Коростильов. За його словами, в 2011 р. планується провести державні випробування комплексу і прийняти його на озброєння. Проект фінансується спільно з держкомпанією "Укрспецекспорт". Маса "Корсару", включаючи пусковий пристрій, становить 17 кг, маса ракетного контейнера - 12,5 кг, діаметр - 112 мм.

О. Коростильов відзначив також, що КБ веде розробку нової вертолітної ракети "Бар'єр-В". Маса ракети - 8, 7 кг, довжина - 1,2 м, дальність польоту - 50-1200 м, час польоту на максимальну дальність - 6,5 с. У хвостовій частині ракети знаходиться приймач системи лазерного командного наведення. Тандемна кумулятивна бойова частина діаметром 100 мм може пробивати 500 мм катаної гомогенної броні з реактивною захистом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.