Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. “Київміськбуд” продали на аукціоні, відкритому для своїх?

Скандал Регіон: м.Київ 4026 переглядів

Опубліковано - 2.09.2010 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. “Київміськбуд” продали на аукціоні, відкритому для своїх?
Хроніки дерибану. “Київміськбуд” продали на аукціоні, відкритому для своїх?
Пакет акцій «Київміськбуду» в розмірі 80% статутного фонду було реалізовано на аукціоні на українській універсальній торговій біржі 27 червня 2009 року за 114 млн. 75 тис. грн.

Про це повідомив сьогодні журналістам голова Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку Дмитро Тевелев.

За його словами, про це свідчать результати проведеної Держкомісією перевірки.

Тевелев сказав, що в аукціоні брали участь два учасники, одним із яких була «Фінансова компанія «Новий регіон», яку й було визнано переможцем цього конкурсу.

За словами голови ДКЦПФР, заявлена компанією сума за пакет акцій «Київміськбуду» була перерахована на рахунок Київської міської адміністрації з червня по вересень 2009 року. Вже 1 жовтня 2009 року представниками Київської міськадміністрації було підписано передавальне розпорядження на перереєстрацію акцій «Київміськбуду» на нового власника.

Проте, як зазначив Тевелев, реєстратор «Київміськбуду» компанія «Термінал-реєстр» отримав відповідне розпорядження 30 червня 2010 року і вже 2 липня ним було виконано всі дії з перереєстрації акцій компанії. Того ж дня акції компанії були знерухомлені у хранителя «Фондовий союз «Україна».

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура звернулася до суду на користь Київської міської ради і Головного управління комунальної власності КМДА до ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», ТОВ «Компанія «Термінал-Реєстр», ТОВ «Адрем» про визнання недійсним договору № Д-2009/07/29, укладеного 29 липня 2009 року між ДУ комунальної власності КМДА і ТОВ «ФК «Новий регіон» про купівлю-продаж 52 910 760 акцій ХК «Київміськбуд» і застосування наслідків його недійсності.

Холдингова компанія «Київміськбуд» – найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належали київській територіальній громаді та перебували в управлінні Київської міськдержадміністрації.

До холдингу входять 40 відкритих акціонерних товариств, у яких «Київміськбуд» володіє від 26 до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств, 51 підприємство – на правах асоційованих членів.

За підсумками 2009 року холдингова компанія «Київміськбуд» як замовник і генпідрядник ввела в експлуатацію близько 356 тис. кв. м житла, що становить 48% від загального обсягу житлового будівництва в Києві та 22% – в Україні. У 2009 році підприємства холдингу виконали будівельних робіт на 2,9 млрд. грн.

Від “Аратти”: виникають логічні запитання: як міг відбутися відкритий аукціон, якщо про нього у КМДА практично ніхто нічого не знав? За яким правом управління власністю громади міста трансформувалося у право ішого власника, без згоди чи іншого законного способу передачі права власності фактичного власника і на якій підставі, той хто фактичним власником не був, виставив власність, яка йому не належить, на біржові торги?

Отже, якщо слідувати цій логіці, то, наприклад, завтра кияни, які є власниками квартир у багатоповерховому будинку, можуть прокинутися проданими якомусь забудовнику разом із землею та квартирами. Зі своїм формальним правом власності. Але без майна, поцупленого шахраями.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.