Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перша саморобна ракета так і не полетіла у Космос

Технології 8067 переглядів

Опубліковано - 6.09.2010 10:50 | Всі новини | Версія для друку

Перша саморобна ракета так і не полетіла у Космос
Перша саморобна ракета так і не полетіла у Космос
Перша спроба запустити в космос саморобну ракету провалилася внаслідок технічних несправності. Після закінчення зворотного відліку з ракети пішов густий дим. Запустити апарат намагалися данські ентузіасти з товариства Copenhagen Suborbitals.

Цей політ повинен був стати першою сходинкою на шляху до створення приватної системи суборбітальних польотів. Copenhagen Suborbitals заявляло про свої плани вивести на 30 кілометрову висоту свою ракету. Запуск було зроблено з військового полігону поблизу острова Борнхольм в Балтійському морі.

У кабіні був розташований манекен пасажира. З моменту, коли зникнуть всі збої в роботі системи, в кабіні розташуються вже живі люди.

«На це може піти три роки, а може бути, і всі десять — важко заздалегідь сказати, тому що ми не особливо квапимося, а просто отримуємо від цього задоволення», — повідомив один з членів суспільства Copenhagen Suborbitals Крістіан фон Бенгтсон.

Ракетоносій Heat-1Х має гібридний ракетний двигун, який використовує тверде поліуретанове ракетне паливо і рідкий кисень як окислювач.

Коли випробування поточної модифікації пройдуть успішно, винахідники планують подовжити її корпус з метою збільшення запасів палива, що дозволить ракеті підніматися на висоту до 100 км.

На вершині космічного апарату розташована капсула, в якій розміщуватиметься пасажир. На даний момент космонавтам доведеться розташовуватися в ній в напівсидячому положенні. Проте, кругозір у майбутніх космічних туристів буде прекрасним — капсула увінчана півсферичним прозорим ковпаком.

Ракета повинна доставити цю капсулу на призначену висоту і відокремитися від неї. Після цього капсула з пасажиром продовжить політ по балістичній траєкторії, вища точка якої досягає висоти 100 км.

В ході такого суборбітального польоту тривалістю 6-8 хвилин пасажир відчує стан невагомості.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.