Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко вважає, що влада фальсифікуватиме вибори

Вибори-2010 6416 переглядів

Опубліковано - 6.09.2010 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко вважає, що влада фальсифікуватиме вибори
Тимошенко вважає, що влада фальсифікуватиме вибори
Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко попереджає про підготовку владою фальсифікації результатів виборів до органів місцевого самоврядування, використовуючи недосконалий механізм формування територіальних виборчих комісій (ТВК).

Про це повідомила прес-служба партії.

"Я хочу поінформувати про те, що зміни (до закону про місцеві вибори) були прийняті під контролем влади, а не під контролем демократичних процесів. Закон виписаній таким чином, що територіальні виборчі комісії будуть мати абсолютну більшість у своєму складі представників влади і владних партій", - сказала Тимошенко сьогодні на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні.

Лідер партії "Батьківщина" також піддала критиці принцип утворення територіальними виборчими комісіями складів дільничних виборчкомів. "Так виписано це достатньо скрупульозно, і детально, а потім територіальні комісії за своїм баченням, а не за чітким партійним представництвом всіх політичних партій, формують дільничні комісії, тобто територіальні комісії – під повним впливом діючої сьогодні провладної команди", - зазначила вона.

На думку Тимошенко, зміни до закону не дадуть можливість демократичним партіям, зокрема, партії "Батьківщина" розраховувати на чесне пропорційне представництво у складі тервиборчкомів, що дозволить владі вплинути на результати виборів. "Наша команда, як і інші політичні команди, які знаходяться сьогодні в опозиції, можуть в дільничних комісіях мати те представництво, яке не дасть можливість впливати на чесне підведення підсумків голосування на кожній дільниці", - підкреслила лідер "Батьківщини".

На її думку, також неприпустимою є законодавча норма, яка передбачає можливість оскаржувати результати виборів лише через Центральну виборчу комісію, а не через суди. "Зовсім неприпустимим в цьому законі є те, що неможливо оскаржити в суді рішення дільничної виборчої комісії, територіальних комісій, а можна оскаржувати тільки до Центральної виборчої комісії. Суд законом повністю виключений з цього процесу", - пояснила Тимошенко.

"Центральна виборча комісію, ви добре знаєте, ще з президентських виборів має чітку перевагу політичної команди, яка сьогодні знаходиться при владі", - додала вона.

Тимошенко впевнена, що ці факти ставлять під сумнів можливість проведення чесних виборів до органів місцевого самоврядування. "Під великим сумнівом знаходиться чесність проведення виборів, чесність проведення цієї виборчої компанії", - резюмувала лідер "Батьківщини".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.