Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв

Регіональні новини Регіон: Івано-Франківська область 12621 перегляд

Опубліковано - 9.09.2010 05:09 | Всі новини | Версія для друку

Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв
Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв
Днями в селі Голині Калуського району урочисто відкрили й освятили дитячу школу мистецтв — понад 60 юних голинян зможуть навчатися музики та хореографії в рідному селі. А для області — це вже 56-й мистецький навчальний заклад такого типу.

Показово, що у сільському святі взяли участь у повному складі як керівництво Калуської райдержадміністрації на чолі з Василем Качмарем, так і райради — на чолі з Василем Прокопівим, а також начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, повідомляє News.if.ua.

Попри те, що ідею відкриття у Голині дитячої школи мистецтв плекали давно, все вирішилося за останні кілька місяців — і щонайперше завдяки ініціативі та наполегливості сільського голови Віктора Ляховича.

— Школа мистецтв була не тільки моєю мрією, а передусім — сільської громади, — скромно каже сільський голова. — Таке велике село, а дітям доводилося навчатися музики в Калуші чи Брошневі-Осаді. Зізнаюся, що нині, коли культурно-мистецькі заклади такого типу переживають нелегкі часи, мене часто гриз сумнів: а чи зможемо відкрити школу? Але, дякувати Богу, завдяки керівникові райвідділу культури всі двері районного керівництва відчиняли з розумінням сільської проблеми і бажанням допомогти.

Голова Калуської РДА Василь Качмар охарактеризував сільського голову Голиня як працьовитого керівника, що «розуміє: під лежачий камінь вода не тече», а голова райради Василь Прокопів назвав факт відкриття школи мистецтв «серйозною ініціативою і громади, і сільського голови». Своєю чергою, начальник відділу культури ОДА Володимир Федорак оцінив відкриття Голинської ДШМ як «велику роботу». А творчі колективи — народний аматорський вокальний ансамбль «Намисто» Калуського районного народного дому, зразковий дитячий духовий ансамбль Підмихайлівської ДМШ, колектив «Калинова сопілка» з села Верхні, юна вокалістка Анастасія Тиновець та інші вітали голинян святочними мелодіями і піснеспівами.

Ольга Кінащук — перший в історії села директор дитячої школи мистецтв — тішиться, що є вже чимало охочих навчатися музики і хореографії, що почався етап прослуховування, і ласкаво запрошує до Голинської ДШМ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.