Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейці радитимуться, як допомогти Карпатам

Довкілля Регіон: Закарпатська область 11088 переглядів

Опубліковано - 9.09.2010 05:39 | Всі новини | Версія для друку

Європейці радитимуться, як допомогти Карпатам
Європейці радитимуться, як допомогти Карпатам
У середу в Ужгороді розпочалася міжнародна конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи». У ній візьмуть участь науковці, дипломати та парламентарі з кількох десятків країн Європи.

Міжнародна конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи» триватиме в Ужгороді два дні. За словами заступника керуючого справами Закарпатської облради Наталії Мигалини, серед питань, які планують обговорити учасники конференції – протидія природним та техногенним катаклізмам, збереження екосистеми Карпат та розвиток гірського туризму, повідомляє DW-"Німецька хвиля".

Гірські лісові масиви Карпат – це джерело відновлення чистого повітря, а екосистеми гір забезпечують належний водний та кліматичний баланс Європи. Тут найбільша мережа річок, водотоків, унікальних гірських озер. Крім того, в карпатських горах зосереджена третина видів флори та фауни континенту. Утім, останнім часом природні катаклізми та техногенні катастрофи спричиняють багато екологічних і соціальних проблем.

Очікування від ужгородської конференції

З доповідями про спільне розв’язання цих викликів виступлять понад сотню науковців з різних країн світу. Над своїми пропозиціями вони працювали понад два роки. З боку України в конференції, окрім науковців, візьмуть участь представники Мінрегіонбуду, Мінприроди, МЗС, МНС, Держводгоспу, Держкомлісгоспу та Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон».

За останні два роки у різних країнах Європи відбулося понад 80 регіональних і міжнародних конференцій, симпозіумів та семінарів з питань екологічної безпеки та сталого розвитку Карпат. Але очікують, що саме в Ужгороді представники країн-учасниць погодять та підпишуть проект Резолюції та проект Рекомендацій щодо сталого господарювання в гірських регіонах. Саме українська сторона була ініціатором спільної розробки та погодження таких документів.

Наприкінці вересня підписані проекти розглянуть в статутних комітетах, а у жовтні 2010 року – на пленарній сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.