Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яку «нову країну» будує Партія регіонів?

Вибори-2010 6246 переглядів

Опубліковано - 10.09.2010 13:33 | Всі новини | Версія для друку

 Яку «нову країну» будує Партія регіонів?
Яку «нову країну» будує Партія регіонів?
Партія регіонів напередодні старту передвиборчої кампанії провела партійні збори, де мали затвердити загальнопартійну виборчу платформу. Захід відбувся під гучним гаслом «Будуємо нову країну».

Лідер партії, Президент Віктор Янукович у своїй промові похвалився досягненнями восьмимісячного перебування при владі. Зокрема, досягненнями економіки та розвитком свободи слова в Україні.

Якими насправді є досягнення біло-блакитних?

Віктор Янукович свою промову розпочав із того, як він пишається своєю командою та яких результатів дала їхня спільна робота. Лідер регіоналів наголосив, що в минулому році Україна переживала економічне падіння, але нині партія з успіхом вирішує цю проблему.

«Нам із великим трудом вдалося вирівняти ситуацію. За перше півріччя 2010 року ВВП зріс на 6%, промислове виробництво також почало підніматися, виросло на понад 11 %. Поступово поліпшується ситуація в фінансово-банківському секторі, – запевнив Віктор Янукович. – Оживає ринок праці. Повільно, але відчутно починають зростати доходи населення».

Чи справді вдалося вирівняти економічну ситуацію?

Перебільшеними такі висновки називає президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий. За словами експерта, 6% зростання ВВП (на тлі минулорічної втрати в 15%) не свідчить про те, що ситуацію вдалося вирівняти.

«З точки зору доходів населення, зростання заробітних плат відбулося незначне. Зростання ж цін, яке спостерігається протягом останнього місяця, з’їсть все це невеличке підвищення заробітної плати, – наголошує експерт. – Що ж до пенсій, які не підвищувалися, то 10 мільйонів пенсіонерів стали жити набагато гірше».

При цьому Лановий нагадує про зростання цін на житлово-комунальні послуги і харчові продукти останнім часом.
Віктор Янукович: із свободою слова в Україні все добре

Ще однією перевагою роботи своєї команди Віктор Янукович вважає ситуацію зі свободою слова, яка на його думку, в Україні процвітає.

«Сьогодні я чую багато критики на адресу влади. Вважаю це позитивом. Критика означає, що, попри всі звинувачення, в Україні існує свобода слова», – сказав глава держави.

Президент додав, що свобода слова – це не право поливати все брудом, але право висловлювати незгоду і виступати зі своєю позицією.

Такі перспективи Президента збентежили колишнього голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. В інтерв’ю Радіо Свобода він, навпаки, наголосив на згортанні свободи слова в Україні.

«Ми повертаємося до того життя, до тих стандартів, які панували в СРСР, на жаль», – вважає Шевченко.

Збори Партії регіонів завершилися одностайним ухваленням національної загальнопартійної програми «Будуємо нову країну».

Програма, за словами біло-блакитних, спрямована на розвиток демократії в країні, забезпечення кращої якості життя кожного громадянина та об’єднання зусиль українців заради національного інтересу.

Та виглядає, що поняття «розвиток країни» представники Партії регіонів та громадяни сприймають по-різному.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.