Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Польські слідчі хочуть допитати диспетчерів Смоленського аеродрому

Надзвичайна подія 7590 переглядів

Опубліковано - 13.09.2010 21:06 | Всі новини | Версія для друку

Російський аеродром, до якого не долетів Президень Лех Качинський
Російський аеродром, до якого не долетів Президень Лех Качинський
Польські слідчі хочуть допитати диспетчерів Смоленського аеродрому, які працювали в день катастрофи літака екс-глави Польської держави Леха Качинського 10 квітня.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив прес-секретар Головної військової прокуратури Польщі, яка проводить розслідування причин катастрофи, Збігнєв ЖЕПА.

Він зазначив, що польські слідчі вже склали основний список запитань до диспетчерів, який планують остаточно сформувати після отримання від російської прокуратури низки інших матеріалів справи, про які попросили в рамках правової допомоги.

«Є необхідність проведення додаткового допиту контролерів. Буде сенс це зробити, коли прокуратура отримає відповідний процесуальний матеріал, що дозволить провести повний допит, й не доведеться проводити додаткових», - сказав З.ЖЕПА.

Він зауважив, що прокурори хотіли б провести допит у Польщі, додавши, що це можливо буде зробити лише якщо самі диспетчери погодяться приїхати до Польщі.

«Треба усвідомлювати, що жоден громадянин не зобов’язаний приїхати на допит в країну, яка веде слідство. Якщо не захочуть приїхати, то польський прокурор поїде до Москви чи в інше місто, де буде проводитися допит», - сказав З.ЖЕПА.

Прес-секретар також зазначив, що слідчі формували питання до диспетчерів на основі переданих росіянами протоколів допиту та інших матеріалів справи.

Він не став прогнозувати, коли може бути проведений допит, зауваживши, що матеріали в рамках правової допомоги між державами можуть передаватися від кількох місяців до кількох років.

Як повідомлялося раніше, літак президента Польщі розбився під Смоленськом 10 квітня. Загинули 96 осіб - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. Серед загиблих - президент Польщі Лех Качинський, його дружина і представники керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь в жалобних заходах. Літак сідав в умовах сильного туману і зачепився за верхівки дерев.

Російська Міждержавна авіаційна комісія опосередковано називає винними в катастрофі екіпаж літака, який наважився посадити літак в умовах сильного туману.

Водночас, на думку низки оглядачів, причиною катастрофи могли бути неправильні дані, які диспетчер аеродрому надавав пілотам президентського літака.

Польські ЗМІ повідомляли, що в протоколах допитів, які російські слідчі передали польським, існують суперечності в зізнаннях диспетчерів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.