Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Кучма і Мельниченко «майже порозумілися»

Кримінал 5061 перегляд

Опубліковано - 16.09.2010 11:51 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Кучма і Мельниченко «майже порозумілися»
Справа Гонгадзе. Кучма і Мельниченко «майже порозумілися»
Вчора колишній Президент Леонід Кучма та його колишній охоронець, майор Микола Мельниченко прокоментували закінчення розслідування у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Обоє вони висловили сумнів в офіційній версії слідства, що замовником вбивства засновника інтернет-видання «Українська правда» є колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Тим часом у Генпрокуратурі припускають, що справа може бути відправлена на дорозслідування.

Колишній охоронець Президента Кучми, майор Микола Мельниченко висловив упевненість, що не свідчитиме на суді над генералом Олексієм Пукачем, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

«Ні, я не буду свідчити в суді, тому що суд не викличе мене як свідка. Я не маю відношення до Пукача, я маю відношення тільки до документування злочинів Кучми і Литвина. А оскільки їм не пред’явлене обвинувачення, юридичних підстав викликати мене як свідка немає», – заявив Микола Мельниченко у середу на прес-конференції.

Мельниченко стверджує, що провів спецоперацію

За словами майора Мельниченка, ні екс-Президент, ні чинний Голова Верховної Ради не нестимуть відповідальності за вбивство журналіста, бо неспростовних доказів їхньої причетності до злочину немає, окрім записів, які він свого часу зробив у кабінеті глави держави. Проте європейські експерти, які досліджували його записи на автентичність, не дали стовідсоткового підтвердження.

Проте Микола Мельниченко вважає, що під час суду над Олексієм Пукачем адвокати потерпілої сторони можуть порушити питання про оцінку дій колишнього керівництва держави.

Микола Мельниченко погодився з тим, що касетний скандал був спецоперацією проти Кучми. «Це спецоперація була розроблена і втілена мною, – каже він. – Потім спецслужби інших країн намагалися вплинути на ситуацію в Україні. Це і спецслужби Америки, і спецслужби Росії».

Майор Мельниченко поставив під сумнів оприлюднену слідством версію, що єдиним замовником убивства є колишній міністр внутрішніх справ. За його словами, Юрій Кравченко просто виконував наказ.
Кучма заявляє, що винні – за кордоном

Колишній Президент Леонід Кучма також висловив сумнів, що замовником убивства журналіста був тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко.

«Я думаю, що це нісенітниця, – зазначив він. – Мотивів у нього ніяких не могло бути. І я переконаний, що він такого наказу ні за яких обставин не дав би і не давав».

Відповідаючи на запитання журналістів, колишній Президент назвав справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе міжнародною провокацією. За його словами, за організацією зникнення журналіста стояли закордонні спецслужби. Зокрема, колишній Президент зауважив, що володіє інформацією про участь в акціях протесту тих часів співробітників ЦРУ.

Утім, замовників «касетного скандалу» Леонід Кучма не назвав, зазначивши: «От, якщо б у нас в Україні відповіли на це питання – я думаю, ми б уже давно розібрались».

Генпрокуратура припускає дорозслідування

Тим часом, у Генпрокуратурі припускають, що справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе можуть повернути на дорозслідування, якщо суд засумнівається у версії слідства.

«Якщо суд визнає ці докази слідчого недостатніми, тоді буде повернуто справу на повторне розслідування, тоді будемо про це говорити», – повідомив керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.

15 вересня родичі вбитого журналіста та їхні адвокати почали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.