Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Для Мирослави Гонгадзе висновки слідства не стали несподіванкою

Кримінал 5014 переглядів

Опубліковано - 16.09.2010 14:01 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Для Мирослави Гонгадзе висновки слідства не стали несподіванкою
Справа Гонгадзе. Для Мирослави Гонгадзе висновки слідства не стали несподіванкою
Для вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави висновок Генпрокуратури про те, що замовником убивства її чоловіка був Юрій Кравченко, не став несподіваним.

"Це не стало несподіванкою", - цитує її з посиланням на "Голос Америки" портал "Ліга.net".

"Ми з самого початку підозрювали, що таким чином прокуратура спробує закрити цю справу - усю провину повісити на генерала Кравченка. Адже він нічого не може сказати, бо вже мертвий", - сказала Мирослава Гонгадзе.

Вона нагадала, що біля тіла Кравченка лежала записка: "Я став жертвою політичних інтриг Леоніда Кучми".

"Чітко зазначено, що саме Кучма був причетний до справи Гонгадзе", - підкреслила Мирослава Гонгадзе.

За її словами, "у Кравченка не було особистих мотивів замовляти убивство Георгія".

"Зрозуміло, що він отримав наказ. Наказ міністру внутрішніх справ України міг іти лише від найвищої посадової особи - за посередництвом (тодішнього) глави адміністрації президента Володимира Литвина. Ці дві людини залишаються під підозрою", - сказала вдова журналіста.

"Як ми знаємо з матеріалів справи, проводилися очні ставки генерала Олексія Пукача з Литвиним і з колишнім заступником міністра внутрішніх справ Миколою Джигою. Ці дві людини, за твердженням Пукача, були представлені йому особисто Кравченком - їм він був представлений як людина, яка "розібралася" з Гонгадзе", - зазначила вона.

Мирослава Гонгадзе вважає, що "їм небезпечно відкривати скриню Пандори - якщо її відкрити, то багато колишніх керівників України можуть опинитися на лаві підсудних".
"Оскільки система не змінилася, вони один одного покривають. Зараз Литвина, який був і залишається головою парламенту України, просто тримають на гачку. Зараз його, напевно, використовує Партія регіонів. Поки правда в цій справі не розкрита, інтриги триватимуть", - упевнена вдова журналіста.

Раніше екс-майор Держохорони при другому президенті України Леоніді Кучмі Микола Мельниченко заявив, що справжніми замовниками вбивства Гонгадзе є Кучма й Литвин, але після 18 вересня 2010 року їм не можна буде пред'явити обвинувачень.

14 вересня Генпрокуратура повідомила, що досудове слідство у справі за обвинуваченням екс-генерала Пукача в убивстві журналіста Гонгадзе, а також щодо підбурювача й замовника цього злочину екс-голови МВС Юрія Кравченка, завершене.

З 15 вересня потерпілі почали ознайомлення з матеріалами справи.

Мирослава Гонгадзе, яка проживає в США, не приїде до України для цього. У її інтересах матеріали вивчає адвокат Валентина Теличенко, яка вже підтвердила, що у своїх свідченнях генерал Пукач згадує Литвина.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.