Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українцям пропонується перекручена інформація про боротьбу УПА

Національне питання 9347 переглядів

Опубліковано - 10.10.2006 20:24 | Всі новини | Версія для друку

Українцям пропонується перекручена інформація про боротьбу УПА
Українцям пропонується перекручена інформація про боротьбу УПА
Ветерани української повстанської армії, напередодні річниці створення УПА заявили, що українцям пропонується перекручена інформація про їхню боротьбу. Ветерани вірять, що держава таки визнає їх, але на теперішній уряд та Верховну Раду надій не покладають.

Невелика зала вщент заповнена людьми. Перша за часи незалежності прес-конференція вояків УПА привернула неабияку увагу медіа. Сивочолі та гонорові повстанці ображені на українські ЗМІ. Вони переконані: телебачення спотворює історію їхньої боротьби, забагато показує їхніх опонентів та поширює міфи про УПА. Зокрема про те, що дії повстанців засудили на Нюрнберзькому процесі, або - нібито УПА співпрацювала з німцями.

Фотій Володимирський, голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю:
- Вибачте, дурницю, говорять, що УПА то вони вдень сиділи в криївках, чи то бункерах, як ви називаєте, а ночью йшли воювати. Ну я потім дзвоню кажу, слухай, я так говорив? Га? - Ну ви знаєте, то то в Києві... - Нє, я дуже брехні не люблю. За брехню я можу навіть з вами побитися. Хоч мені і 83 роки.

Вояки УПА вимагають визнати їх стороною, що воювала у Другій світовій війні на боці України та союзників. Їх не цікавлять ветеранські пільги. Повстанці хочуть відновлення історичної справедливості. За приклад ставлять шість західних регіонів, де обласні ради прирівняли повстанців УПА до ветеранів Великої Вітчизняної.

Микола Стасюк, голова Братства ОУН-УПА Волинського краю:
- На Волині і зараз прекрасно, я б вам сказав, прекрасно. У нас дуже хороша влада. Нам ні в чому не відказує. Ми напередодні свята зробили повстанську ватру, де до двохсот студентів. Ми провели фестиваль повстанської пісні, шо майже всі райони області по три по чотири колективи, які виконували повстанські пісні.

Попри це, повстанці не вірять, що їх статус зможе змінити ця Верховна Рада або цей Уряд. Єдину надію покладають на Президента. Він, на їхню думку, може поставити крапку у справі визнання, видавши відповідний указ. Щоправда, колишнім воякам не зовсім зрозуміло, що Президент мав на увазі під примиренням з ветеранами радянської армії. Кажуть - з рядовими і не сварилися, активно співпрацюють з кількома організаціями ветеранів. А от із ким не збираються миритись - це з колишніми енкаведистами.

Михайло Зеленчук, голова Всеукраїнського Братства вояків ОУН-УПА:
- Ну хіба це морально - заставляти нас подавати руку своїм катам? Як ви собі думаєте? І кат не хоче нашої руки! Кат не визнає Україну за яку ми боролися!

Братство УПА не є організатором цьогорічних святкувань річниці Української повстанської армії на Майдані. Тому знімає з себе відповідальність за ймовірне протистояння учасників заходу з опонентами з лівих організацій. Цього року вони обмежаться урочистостями лише у тих регіонах, де до них прихильно ставиться і влада, і громада. Основні зусилля спрямують на святкування шістдесят п'ятої річниці створення свого війська наступного року. До того часу сподіваються, що держава під прапором якої воювали повстанці УПА, визнає їх своїми ветеранами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.