Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Керівник Інституту масової інформації Вікторія Сюмар просить “КГБ-new” не лякати конс’єржів

Назад в СРСР 13124 перегляди

Опубліковано - 24.09.2010 16:22 | Всі новини | Версія для друку

Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар
Директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар звернулася до представників СБУ з проханням не турбувати конс’єржку будинку, в якому мешкає журналістка. А депутат ВРУ Олена Бондаренко (Партія регіонів) з цього приводу скерувала відкритий депутатський запит до СБУ.

Про це вона написала в блозі інтернет-видання «Українська правда», повідомляє «Телекритика».

Працівниця розповіла Вікторії Сюмар, що до неї підходили люди, які представилися працівникамии СБУ та розпитували про мешканців її квартири. Зокрема, чоловіків у штатському цікавило, «як живуть, коли приходять і хто приходить до квартири».

Ці питання Вікторія Сюмар пропонує представникам СБУ задати їй особисто. Ефективність отримання інформації з бесід з конс'єржкою вона піддає сумніву.

«Нині час ставити питання про те, хто ж реально завдає шкоди національній безпеці: активісти, журналісти чи історики, які просто роблять свою роботу, або ж люди, які віддають наказ про затримання керівника німецького Фонду напередодні візиту Президента до Німеччини, про "бесіди" з грантерами "Відродження" перед візитом заступника Держсекретаря США або ж про допит блогера, стимулюючи в інеті мільйони неприємних записів?», - зазначає директор Інституту масової інформації.

«Мені шкода, що "грандіозні завдання" з відновлення авторитету української спецслужби, перетворення її в "“КГБ-new”", чи хоча б в ФСБ, виглядають так жалюгідно... І той, хто задає такий курс саме в такий спосіб, ну ніяк не подібний до Володимира Путіна, хоч, вочевидь, і дуже хоче повторити його кар"єрний злет.

Нині вже час ставити питання про те, хто ж реально завдає шкоди національній безпеці: активісти, журналісти чи історики, які просто роблять свою роботу, або ж люди, які віддають наказ про затримання керівника німецького Фонду напередодні візиту президента до Німеччини, про "бесіди" з грантерами "Відродження" перед візитом заступника Держсекретаря США або ж про допит блогера, стимулюючи в інеті мільйони неприємних записів?

Мені шкода тих, хто мусить виконувати подібні накази, шкода прес-секретаря, яка мусить постійно повідомляти, що "інцидент вичерпаний" і вишукувати якісь більш-менш зрозумілі пояснення всіх цих відвертих "ляпів"...

Може вже час таки засумніватися у профпридатності людей, які б мали займатися серйозними справами, а не гратися в банальні дитячі забавки, базовані на особистих психологічних комплексах? Це риторичне питання до тих, хто досі публічно пояснює, що у високих кабінетах на Володимирській сидять "високі професіонали своєї справи"» - пише Вікторія Сюмар.
Олена Бондаренко
Олена Бондаренко
Олена Бондаренко вимагає від Хорошковського відповіді, чому СБУ цікавиться журналісткою Вікторією Сюмар

Депутат Верховної Ради України Олена Бондаренко (Партія регіонів) скерувала відкритий депутатський запит до СБУ.

«Сьогодні журналістка Вікторія Сюмар розповіла про те, що працівники СБУ ведуть збір інформації про неї. Користуючись правом на запит, звертаюсь до керівника СБУ Валерія Хорошковського за поясненнями», - пише депутат.

Зокрема Бондаренко просить відповісти на такі запитання: яку ціль переслідує СБУ, збираючи інформацію про Вікторію Сюмар? Які підстави є у СБУ збирати інформацію про Вікторію Сюмар? Якщо підстав для таких дій немає, то хтось із працівників СБУ перевищив свої повноваження. Коли він буде покараний? Якщо це знов якась провокація, чому СБУ досі не розібралося, хто і навіщо вживає такі методи дискредитації служби безпеки?

Також її цікавить, чому досі ніхто не покараний в історії з Артемом Скоропадським?

«Вважаю, що у відповідях на ці запитання зацікавлена більш аніж хтось сама СБУ. Суспільство має знати: чи професійна наша служба безпеки, чи залякує журналістів СБУ, задля чого це робиться? Якщо ні, то - чи проти держави ведуть інформаційну війну із допомогою провокацій, чи спроможна наша служба безпеки протистояти цьому?», - ідеться в запиті Бондаренко.

Також Олена Бондаренко каже, що цим запитом хоче підтримати Вікторію як колегу.

«Я не знаю, чим завинила Вікторія Сюмар, чи здійснювала вона протиправну діяльність - адже такої інформації ніхто не оприлюднював. Отже, тому висловлюю підтримку Вікторії як колезі. Тому що у 2005 році, коли працювала прес-секретарем Бориса Колеснікова, мене переслідували турчинівські шпигуни. Тому що консьєржки із нашого під'їзду досі пам'ятають ці «задушевні» бесіди про те, «хто, що і як» у квартирі №... Я зверталася за підтримкою до своїх колег, але у відповідь почула лише тишу. Мені було страшно, а колегам байдуже. Тоді мене підтримав тільки сайт ОБКОМ. Наразі, якщо Вікторію переслідують, я не хочу щоб вона була сама», - ідеться в запиті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.