Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міністри від НУ залишаються, поки що..

Подія дня 8865 переглядів

Опубліковано - 11.10.2006 19:06 | Всі новини | Версія для друку

Міністри від НУ залишаються, поки що..
Міністри від НУ залишаються, поки що..
Міністри від блоку “Наша Україна” та президентська квота наразі залишаються в уряді.

Анонсованих на сьогоднішнє засідання Кабінету відставок не сталося, хоча головна політична інтрига останніх днів все ще залишається нерозв'язаною.

І наче все як завжди. За 5 хвилин до початку чергового засідання уряду. Енергететики напружені, правники задоволені, президенстька квота відсутня. Хіба журналісти більш зібрані. Вони чекають гучних заяв та публічних відставок. Помаранчеві міністри підігрівають надію - їхні коментарі кардинально протилежні. Від “заяви на звільнення вже написано і покладно до сейфу лідера фракції” до “для перегляду складу уряду не існує жодних підстав”. І все ж інтрига зберігалася вкрай недовго До зали заходить прем'єр і його консолідаційну промову усі підлеглі слухають мовчки та без жодної реакції.

Віктор Янукович, прем'єр-міністр України:
- Я вдячний міністрам, які працюють від блоку “Наша Україна”, тому що є витримка і є, як кажуть, громадянська позиція щодо ситуації, яка існує в державі. Вчора в мене відбулась зустріч з Президентом України, є розуміння того, що політична воля голови держави, голови уряду, спрямована на те, щоб тримати стабілізацію політичну в країні, яка є запорукою і політичної, і економічної стабілізації нашої держави.

Слова прем'єра та настрій міністрів не залишає сумнівів - заклик опозиційної “Нашої України” до своїх делегатів у виконавчій владі “вийти зі складу уряду на найближчому його засіданні” проігноровано. Кулуарні торги все ще тривають і саме від них залежатиме доля позакоаліційних членів Кабінету. Домінування приватних домовленостей Президента та прем'єра над основним законом та політичними традиціями не приховують представники обох таборів.

Ігор Ліховий, міністр культури:
- Ми працюємо. Будемо працювати рівно стільки - скільки скаже президент. І я взагалі не розумію чому так переймається сьогодні суспільство коли той чи інших міністр піде у відставку. Я піду у відставку тоді коли реалізую свої плани.

Микола Рудьковський, міністр транспорту:
- Давайте ми будемо об'єктивними. Це все лише політичні дискусії навколо того - в опозиції чи не в опозиції. Президент рекомендував цих людей, як від “Нашої України”. Я все-таки думаю, що “НУ” досягне домовленості з антикризовою коаліцією і ми почнемо працювати не державу.

Сам глава держави продовжує активно закликати “обидва табори повернутися за стіл переговорів”. Хоча й не приховує - шанси порозумітися щодень меншають. І якщо компромісу таки не знайдуть - міністри “нашоукраїнці” підуть з уряду, змін можливо зазнає і президентська квота.

Віктор Ющенко, Президент України:
- Розійтись - це не є оригінальним, хоча ризик цього досить високий. Звичайно міністри підуть у відставку в уряді, де не поділяють ззасад Універсалу національної єдності міністрам від НУ робиьти нічого. Я зараз педалюю на переговорний процес. Я не вважаю, що він вичерпаний. І тому я спонукаю обиждві сторони вернутися за стіл переговорів і вести їх. домовлятися.

Дата єднання політичних опонентів - найнагальніша нині тема. І в Секретаріаті Президента і у Партії регіонів воліють вживати термін “найближчим часом”. І там і там помаранчевих міністрів закликають до самовідданої праці на батьківщину і вже навіть не коментують заяв керманичів блоку “Наша Україна” щодо незмінності опозиційного курсу.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.