Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Навіть Кучма критикує конституційні потуги регіоналів

Влада 3430 переглядів

Опубліковано - 29.09.2010 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Навіть Кучма критикує конституційні потуги регіоналів
Навіть Кучма критикує конституційні потуги регіоналів
Колишній Президент України Леонід Кучма виступає за збереження парламентсько-президентської форми правління в державі.

Про це він заявив журналістам у Сімферополі.

«Я був і залишаюся прихильником парламентсько-президентської моделі. А то, що комусь не вистачає повноваження - даруйте. Я боюся чого? А раптом колись Президентом за необмежених повноважень прийде людина просто неадекватна. Ми вже мали такий практичний приклад. Що тоді буде?», - сказав він.

«Обов`язково наша Конституція повинна закладати такі противаги, щоб жодна сила не відчувала себе недоторканною», - зазначив Кучма.

Він підкреслив, що саме парламентсько-президентська модель - європейська модель, що дає підстави для цього.

Колишній Президент із жалем відзначив, що в Україні завжди після приходу до влади нова політсила «намагається переробити під себе все і вся». «Починаючи від законодавчих актів і (закінчуючи) «замахом», зокрема на Конституцію», - сказав Кучма.

«Чому в Європі всі парламентсько-президентські форми правління? А нам знову назад повертай (президентську)... В Україні треба, щоб не в одному центрі все вирішувалося», - сказав екс-глава держави.

Як повідомлялося раніше, 23 вересня Конституційний Суд України почав розгляд справи за конституційним поданням 252 народних депутатів про відповідність Конституції Закону «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-IV, згідно з яким Україна стала парламентсько-президентською республікою.

Як зазначав міністр юстиції України Олександр Лавринович, при ухваленні змін до Конституції в 2004 році не були дотримані відповідні норми законодавства. «При внесенні змін 2004 року не була дотримана процедура, визначена в Конституції з обов`язковим конституційним контролем щодо зміни кожної норми, пропонованої до Основного закону. Це й констатовано в висновку Кабінету міністрів», - резюмував Лавринович.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.