Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від чого померла дитина? Імунологи не підтвердили, що дитина на Донеччині померла через щеплення

Надзвичайна подія Регіон: Донецька область 7972 перегляди

Опубліковано - 29.09.2010 17:55 | Всі новини | Версія для друку

Від чого померла дитина? Імунологи не підтвердили, що дитина на Донеччині померла через щеплення
Від чого померла дитина? Імунологи не підтвердили, що дитина на Донеччині померла через щеплення
Причинно-наслідкового зв’язку між смертю та щепленням семимісячної дитини з Донецької області немає.

Такий висновок 29 вересня зробили фахівці ДП "Центр імунобіологічних препаратів".

Процедура вакцінації була проведена згідно нормативним документам. Умови зберігання і використання вакцини на всіх етапах відповідають встановленим вимогам, йдеться у документі Центру.

Дівчинці кололи французьку вакцину "Пентаксим". Саме після цього препарату в минулому році померли двоє малюків з Донецька. Батьки наполягали, що діти померли від цього щеплення, а медики запевняли, що це не так. Щоправда, у підсумку на використання тієї партії вакцин все ж була накладена заборона.

Тепер ситуація дуже схожа. У Донецьку померла семимісячна дівчинка Сніжана Гаврилова. "Через кілька днів після щеплення (було комплексне щеплення від правця, дифтерії та коклюши. - Ред.) Сніжані стало погано, дівчинку відразу привезли до поліклініки. Тут, у лікаря, Сніжані стало ще гірше, їй викликали швидку, - розповів рідний дядько дівчинки Роман Гаврилов. - У кареті їй дали кисень, після чого Сніжані полегшало. Але, начебто як, через те, що кисню було в кареті мало, Сніжану до лікарні не довезли, вона померла у "швидкій". Її батьки, Максим і Ольга, в жаху. Це була друга дитина у них, старший син Андрій щойно пішов до школи...".

Бабуся Сніжани Тетяна Гаврилова каже, що лікарі одразу сумнівалися, робити чи ні щеплення - через нежить у дівчинки був ослаблений організм. "У результаті зробили, але організм цього не переніс, - плаче бабуся. - Через годину-другу після щеплення у Сніжани почалася блювота, потім пройшла, і кілька днів вона відчувала себе нормально. Ми тоді подумали, що це її заколисало в транспорті, але потім стало зовсім погано".

Лікарі запевняють, що щеплення тут не при чому. "З вакциною ця смерть не пов'язана! - сказав головний лікар донецької дитячої лікарні № 5 Олександр Левченко, в поліклініці, де робили щеплення дівчинці 16 вересня і куди принесли на обстеження через 5 днів. - Такою комбінованою вакциною "Пентаксим" французького виробництва тільки в нашій лікарні щеплено близько 200 дітей, а в той день, 16 вересня, разом з цим малятком були щеплені 18 дітей. У них немає ніяких ускладнень. Цією вакциною прищеплюємо вже 10 років".

Левченко впевнений, що причина в іншому - мати дитини пізно звернулася по допомогу, адже у дівчинки більше двох діб була блювота і діарея. "Точно сказати поки не можу, що це було - харчове отруєння, дизентерія або токсикоінфекція, які за строками збіглися зі щепленням. Коли дитину принесли в лікарню, дівчинка була без свідомості. Був викликаний реанімобіль, який приїхав протягом 10 хвилин (за неофіційною інформацією він затримався, що стало ще однією причиною трагедії. - Ред.), але лікарі були безсилі, дитина померла в дорозі".

У МОЗ не готові що-небудь сказати з приводу інциденту. Але відмовлятися від "Пентаксиму" цієї серії чиновники не мають наміру. "Він вважається одним з найкращих у світі", - відповіла нам директор Центру імунологічних препаратів Алла Моїсеєнко.

Нагадаємо, з 2011 року календар щеплень буде змінено: від деяких вакцинацій відмовляться, а деякі поєднають в один укол, щоб знизити ризик.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.