Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ізраїльські лікарі продовжили справу нацистських

Світ навколо нас 8323 перегляди

Опубліковано - 11.10.2006 21:56 | Всі новини | Версія для друку

Ізраїльські лікарі продовжили справу нацистських
Ізраїльські лікарі продовжили справу нацистських
Затриманих в Ізраїлі лікарів підозрюють в проведенні дослідів над тисячами безпорадних людей похилого віку.

Ізраїльська преса у вівторок активно обговорює розслідування діяльності лікарів лікарні "Каплан" і геріатричного центру "Герцфельд", що підозрюються в проведенні незаконних дослідів над людьми, які у ряді випадків привели до смерті пацієнтів або завдали істотної шкоди їхньому здоров'ю. За даними газети Ha'aretz, в результаті експериментів, які медики проводили на пацієнтах протягом кількох років, померли, щонайменше, 12 чоловік.

Відділ ізраїльської поліції по боротьбі з шахрайством в понеділок затримав чотирьох лікарів, що працюють в лікарні "Каплан" і в центрі "Герцфельд". Один підозрюваний після допиту в поліції був відпущений додому, двоє інших з санкції світового суду в Тель-Авіві залишені під арештом, ще одну підозрювану "посадили" під домашній арешт.

Доктор Шмуель Лєві, який завідує системою геріатричних відділень в лікарні "Каплан" (Реховот) і в геріатричному центрі "Герцфельд", завідувачка відділенням в центрі "Герцфельд" доктор Надя Каганська і доктор Олена Смірнова, яка у минулому проходила ординатуру в "Герцфельд" підозрюються в несанкціонованому проведенні медичних експериментів, жертвами яких виявилися тисячі пацієнтів похилого віку цих лікарень, пише газета Maariv.

Суддя Рахель Аркобі продовжила термін арешту Лєві і Каганській на чотири дні, а Смірнова була відпущена під домашній арешт, який продовжиться п'ять днів. Майор поліції Еліша Коен, який входить до спеціальної групи слідчих у “справі лікарів”, вважає, що мова йде про десятки нелегальних дослідів, мимовільними учасниками яких виявилися тисячі пацієнтів.

Поліція підозрює лікарів в тому, що досліди над пацієнтами провадилися без відома оперованих. Крім того, лікарям ставляться в провину знущання з беззахисних людей похилого віку за обтяжуючих обставин, халатність, що привела до смерті, обман довіри, підробка документів і спроба перешкодити роботі слідства. В понеділок слідчі провели обшук в будинках лікарів з конфіскацією документів, пов'язаних з дослідами, повідомляє NEWSru Israel.

Поліція підозрює, що згоди на проведення дослідів були підписані людьми похилого віку, багато хто з яких не здатний адекватно оцінювати дійсність і страждають розладами розумової діяльності і порушенням пам'яті. Слідчі також підозрюють, що деякі учасники досліду по розрізанню черевної порожнини, який проводився в квітні 2003 року, взагалі не розуміли, що дали свою згоду на участь в експерименті.

На четвертий день після вищезазначеної операції одна з пацієнток померла, при цьому ніякої перевірки обставин смерті проведено не було.

Через декілька місяців був проведений ще один експеримент, і через місяць одна з прооперованих пацієнток померла від зараження. В цьому випадку лікарня також не провела перевірки. Примітно, що померла пацієнтка - Берта Візель, якою вдалося уціліти в нацистському концтаборі "Освєнцім", де ставив досліди над людьми доктор Менгеле.

В ході перевірки, проведеної міністерством охорони здоров'я, стало відомо, що протягом декількох років над людьми похилого віку, госпіталізованими в цих лікарнях, проводилися десятки нелегальних експериментів. Згідно з підозрою, в ході одного з таких експериментів або відразу після нього померли 12 пацієнтів. Інший експеримент перевіряв вплив психотропних ліків "Зіпракса" на апетит. Поліція підозрює, що в результаті цього досвіду пацієнти опинилися доведеними до виснаження.

Також у слідства є підозра, що деякі експерименти були виконані не в наукових цілях, а виключно з особистих амбіцій, щоб дозволити лікарям збільшити число наукових публікацій і прискорити просування кар'єрними сходами.

Адвокат доктора Лєві - Дан Бен-Нер - стверджував в суді, що його підзахисний заперечує всі звинувачення в свою адресу. Він також відзначив, що преса вже повідомляла кілька місяців тому про "Справу лікарів" і що немає причини залишати доктора Лєві під арештом. У свою чергу адвокат Орна Лін, яка виступає від імені Каганської і Смірнової, попросила відпустити під домашній арешт обох жінок-лікарів і висловила припущення, що поліція зажадає заарештувати чоловіка однієї з них - доктора Каганського - з метою чинення психологічного тиску на підслідну.

Лікарі Лєві і Каганська є основними підозрюваними в цій справі, повідомила майор поліції Тайбер, відзначивши, що Каганська як і раніше є завідуючою двох відділень в центрі "Герцфельд". "Матеріали слідства показали, що експерименти над людьми похилого віку не припинялися, і що нові досліди були проведені недавно", - повідомила Тайбер.

Вона висловила побоювання, що підслідні і надалі спробують перешкодити роботі слідства.

Слідство у цій справі було ініційоване після того, як спеціальна комісія представила звіт, обґрунтований свідченнями доктора Авнера Шахара, який з 1996 по 2003 рік працював в центрі "Герцфельд", а сьогодні є головним лікарем в області геріатрії південного округу ізраїльського МОЗ. За його словами, він був звільнений з центру "Герцфельд" після того, як наполегливо протестував проти неналежних і незаконних дій, що відбувалися в цій лікарні.

NEWSru Israel відзначає, що в червні цього року поліція називала імена інших підозрюваних: хірург Єфраїм Рімон, який оперував пацієнтів в геріатричному центрі "Герцфельд" і доктор Світлана Міхаленкіна з другого хірургічного відділення. До дослідження Міхаленкіної, в рамках якого проводився експеримент, причетний також доктор Ехуд Мельцер - завідувач гастроентерологічним відділенням лікарні "Каплан".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.