Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Діячів Руху опору обурила перша енциклопедія про шістдесятників

Народний Вісник 11888 переглядів

Опубліковано - 3.10.2010 02:09 | Всі новини | Версія для друку

Діячів Руху опору обурила перша енциклопедія про шістдесятників
Діячів Руху опору обурила перша енциклопедія про шістдесятників
Видавництво “Смолоскип” презентувало в Києві перший енциклопедичний довідник “Рух опору в Україні: 1960-1990”.

У Будинку вчителя зібрались провідні дисиденти та борці за українську незалежність, серед яких Євген Сверстюк, Левко Лук'яненко, Атена Пашко, Іван Гель та багато інших. 800-сторінкове видання містить біографії основних діячів-дисидентів 1960-90 рр., найвідоміші видання самвидаву, а також вкладки, що містять архівні фотографії та репродукції цих видань.

На презентації дисиденти висловили свої побажання щодо змісту книги. Чимало з них вважають, що поєднання імен у цій енциклопедії - щонайменше дивне. Поруч з іменами В'ячеслава Чорновола або Василя Стуса присутні персоналії поета-комуніста Бориса Олійника, першого секретаря КПУ Петра Шелеста, російського поета Євгена Євтушенка. Ще більше обурило учасників те, що серед діячів Руху опору у книжці представили зовсім неоднозначні особистості Віталія Коротича та Володимира Малинковича, що не раз виступали з антиукраїнських позицій.

Засновник видавництва "Смолоскип" Осип Зінкевич зазначив, що це лише перше видання та запропонував дисидентам подати свої пропозиції для майбутніх перевидань.

"Це перше видання, що містить таку зібрану інформацію. Ми три роки його готували. Звісно, там є й прикрі, але дрібні помилки. Тому я прошу тих діячів Руху опору, які прочитають статті про себе або когось іншого і побачать помилки, надіслати нам свої пропозиції та виправлення до 25 листопада. Ми їх врахуємо в новому виданні, що буде досконалішим та повнішим", - попросив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.