Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Народ сьогодні демонстрував нардепам, що чіпати українську мову не варто

За право людини Регіон: м.Київ 5219 переглядів

Опубліковано - 4.10.2010 18:10 | Всі новини | Версія для друку

Народ сьогодні демонстрував нардепам, що чіпати українську мову не варто
Народ сьогодні демонстрував нардепам, що чіпати українську мову не варто
Перед приміщенням комітетів Верховної Ради сьогодні пройшла протестна акція та пікетування проти законопроекту “Про мови в Україні”.

Акція проходила без партійної символіки, її учасниками були представники різних громадських організацій, громадяни. Всього в акції взяли участь близько 1 тис. осіб.

Пікетівання було приурочене до розгляду Погоджувальною радою парламенту питання щодо включення до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради законопроекту “Про мови в Україні”.

Учасники акції тримали плакати з написами: “Одна Україна, одна мова – українська”, “Не замилюйте мовою очі! Нею розмовляють!”, “Занимайтесь нашей платежеспособностью, а не русскоязычием!” тощо. Активісти також зустрічали криками “Ганьба!” народних депутатів - членів коаліції, які прямували до комітетів для участі у Погоджувальній раді.

Учасники акції також, як символ обмежень щодо української мови, тримали пташині клітки, в які вони помістили книжки українською мовою, диски з українськими піснями та фільмами. На думку активістів, прийняття законопроекту про мови призведе до витіснення української мови з усіх сфер вжитку, в тому числі зі шкіл та вишів, телебачення та кінотеатрів.
Промовці під час акції, серед яких були діячі культури, освіти та шоу-бізнесу, заявили, що у разі, якщо народні депутати не прислухаються до них, вони готові оголосити безстрокову акцію на захист української мови, зокрема і під час проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012.

Як повідомлялося раніше, 7 вересня у Верховній Раді був зареєстрований проект Закону "Про мови в Україні", внесений представниками коаліції Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким.

Формально даний законопроект не робить російську другою державною, але надає їй право “вільного функціонування практично і всіх сферах діяльності”, що рівнозначно офіційному статусу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.