Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кримські студенти виступили проти реформ від Табачника

За право людини Регіон: Автономна республіка Крим 6722 перегляди

Опубліковано - 5.10.2010 10:05 | Всі новини | Версія для друку

Кримські студенти виступили проти реформ від Табачника
Кримські студенти виступили проти реформ від Табачника
Учора, 4 жовтня, в Сімферополі студенти провели марш за скасування постанови Кабінету міністрів про оплату перездач, прогулів, додаткових консультацій та інших послуг.

Хода, в якій взяли участь близько 150 студентів, почалася від будівлі Таврійського національного університету і закінчилася біля Міністерства освіти й науки Криму.

Весь шлях студенти несли довгий транспарант з написом Безкоштовна освіта і скандували: Кабмін незалік!, Знання не товар! Універ не базар!. Мітинг проводили під гаслами: Вчитися, вчитися, ще раз вчитися! Безкоштовно, безкоштовно, ще раз безкоштовно!.

Підставою для обурення сімферопольських студентів стала постанова Кабміну, яка встановлює плату за додаткові консультації викладачів і перездачу іспитів, а також використання матеріальної бази вузів.

Як відомо, 27 серпня Кабінет міністрів прийняв постанову № 796 Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами системи освіти, які належать до державної та комунальної форми власності.

Згідно з документом, уряд дозволив державним і комунальним вищим навчальним закладам брати зі студентів гроші за пропуски занять, за консультації та інші послуги. Постанова набирає чинності 15 жовтня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.