Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У світі з тривогою дивляться на Україну

Назад в СРСР 6538 переглядів

Опубліковано - 7.10.2010 13:14 | Всі новини | Версія для друку

Віце-президент Атлантичної Ради США Деймон Вілсон
Віце-президент Атлантичної Ради США Деймон Вілсон
Деймон Вілсон: Скасування політреформи підриває основи демократії в Україні.

Про це він заявиви у інтерв'ю "Голосу Америки".

Парламентська Асамблея Ради Європи схвалила резолюцію щодо України. Оглядачі вже назвали її однією з найжорсткіших, особливо у частині аналізу функціонування демократичних інституцій України.

ПАРЄ висловила занепокоєння через повідомлення про утиски основних демократичних свобод та обмеження свободи ЗМІ. Європейські парламентарі визнали факти тиску на громадянське суспільство України з боку СБУ.

Мейліс Репс, доповідач з питань України, також висловила сумнів у законності майбутніх місцевих виборів. Крім того, ПАРЄ звернулася до Венеціанської комісії з проханням дати оцінку рішенню Конституційного суду щодо скасування політреформи.

"Підриванням основ демократії" назвав останнє рішення Конституційного суду України колишній американський високопосадовець, а тепер віце-президент Атлантичної Ради США Деймон Вілсон:

«Я бачу зараз реальну небезпеку. Будь-яка демократія повинна мати систему стримування та противаг. Не можна очікувати, що демократичні інституції будуть сильними та дієвими без їх вдосконалення. Останнє рішення Конституційного суду відкидає Україну у минуле і підриває основи цієї системи стримування та противаг. І це важка ноша для Президента Януковича, оскільки він, звичайно, матиме контроль. Він може спрямувати країну або в авторитарне майбутнє, або може сказати, ні, це не той спадок, який я хочу залишити по собі. Але якщо проаналізувати деталі політичного процесу, то він не виглядає добре і українська політика погано пахне.

Рішення Конституційного суду відкриває шлях для Віктора Януковича при бажанні використати нові можливості, щоб збільшити свою владу та вплив і повернути у зворотному напрямку розвиток української демократії».

Деймон Вілсон додав, що Віктор Янукович ще має шанс пояснити як громадянам України, так і міжнародній спільноті свою позицію і чітко заявити, що він не має наміру узурпувати владу. У протилежному випадку перспективи демократичного розвитку в Україні будуть дуже примарними.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.