Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський адмірал, який лізе в українську владу, явив публіці глибину свого інтелекту

Захист держави 7513 переглядів

Опубліковано - 14.10.2010 12:01 | Всі новини | Версія для друку

Російський адмірал, який лізе в українську владу, явив публіці глибину свого інтелекту
Російський адмірал, який лізе в українську владу, явив публіці глибину свого інтелекту
Крим і Севастополь залишаються «російською землею», де живуть «російські люди», заявив на конференції, присвяченій статусу міста-героя, консультант командувача Чорноморським флотом РФ контр-адмірал Олександр Ковшарь.

За його словами, Севастополь продовжує чинити опір українізації.

«Притягають придуману історію з глибини століть. Надумана держава, яка мала три області, а все останнє наліпили. Зараз мова різна, віра різна, завдання стоять різні. Півкраїни говорить, що ми з Росією, а пів України - із Заходом. Ніхто не хоче йти на поступки, окрім Росії. Визнали і Севастополь, і Крим територією України. Але земля-то російська! Тут російські люди живуть. А нас примушують перейти на українську мову. А там навіть в алфавіті на три букви менше», - сказав Ковшарь.

Учасники конференції, організованої Інститутом країн СНД, прийшли до висновку, що Росія повинна наполягати на особливому статусі Севастополя в рамках переговорів щодо Чорноморського флоту.

Крім того, вони прийняли звернення до чотирьох кандидатів на пост мера Москви із закликом надавати Севастополю підтримку, як це робив Юрій Лужков.

Як зазначалося раніше, пролонгація базування Чорноморського флоту Російської Федерації буде мати для України фатальні наслідки. Таку думку висловив експерт з міжнародних питань Григорій Перепелиця.

"Україна має висунути Росії перелік умов стосовно перебування Чорноморського флоту на своїй території. Якщо їх не буде, це стане великою загрозою втрати не тільки для Севастополя, а й Криму. Чисельність особового складу Чорноморського флоту складає 18 тис. чоловік. Додайте їхні родини. Як ви вважаєте, скільки росіян осяде у Севастополі за 45 років? При тому, що чисельність населення Севастополю складає 200 тис. осіб. Севастополь де факто буде містом російських громадян. І тоді ми отримаємо ситуацію аналогічну Південній Осетії.", - сказав він.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.