Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перед Верховною Радою народ вимагає не чіпати українську мову

За право людини 5001 перегляд

Опубліковано - 18.10.2010 12:32 | Всі новини | Версія для друку

Перед Верховною Радою народ вимагає не чіпати українську мову
Перед Верховною Радою народ вимагає не чіпати українську мову
Близько 200 представників громадських організацій пікетують Верховну Раду з вимогою не приймати законопроект про мови.

Учасники акції розмістилися перед однією з будівель парламенту за адресою вулиці Грушевського 18 / 2, в якому об 11:00 розпочнеться засідання погоджувальної ради Верховної Ради.

Присутні під стінами парламенту вимагають не включати до порядку денного на пленарний тиждень 19-22 жовтня, який буде формуватися погоджувальною радою, відповідний законопроект.

Деякі з учасників акції тримають в руках барабани і відра, в які стукають палицями і одночасно вигукують Займіться справою, а не язиком!, Одна мова - одна країна!, Одну державну мову!.

В інших учасників пікету в руках плакати з написами: "Не нацьковуйте мову на мову", "Хочеш двомовності - вивчи українську", "Зрадите мову - зрадите Україні".

Організатори акції: громадянський рух "Відсіч", громадська кампанія "Новий громадянин", рух добровольців "Простір свободи".

Серед учасників акції - письменники брати Віталій і Дмитро Капранови, які в інтерв'ю журналістам сказали, що мають наміру приходити під Верховну Раду до того часу, поки вона остаточно не відмовиться від даного законопроекту.

Нагадаємо, що всеукраїнська акція протесту "Займіться ділом, а не язиком!" відбудеться біля комітетів Верховної Ради, а також о 13:00 - біля обласних державних адміністрацій по всій Україні. Її учасники вимагатимуть зняти з реєстрації законопроекту Про мови в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.