Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе-2. Міліція провела обшук у помешкані заступника Климентьєва

Кримінал 5958 переглядів

Опубліковано - 19.10.2010 10:49 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе-2. Міліція провела обшук у помешкані заступника Климентьєва
Справа Гонгадзе-2. Міліція провела обшук у помешкані заступника Климентьєва
Харківська міліція провела обшук квартири заступника редактора газети «Новий стиль» Петра Матвієнка.

За його даними, під час обшуку слідчі вилучили комп’ютерну техніку, де були чернетки для майбутніх статей та приватне листування. Матвієнко каже, що це помста міліції за те, що він намагається надати широкий розголос справі зникнення свого колеги Василя Климентьєва.

Слідчі наразі ніяк не коментують обшук. Климентьєв, головний редактор газети «Новий стиль», зник у серпні і відтоді міліція порушила справу за статтею «навмисне вбивство».

Заступник головного редактора видання «Новий стиль» Петро Матвієнко переконаний: дії міліції – це помста за його зусилля щодо надання широкого розголосу зникненню українського журналіста. Він звертається до державних вищих посадовців, до міжнародних інституцій, що спеціалізуються на захисті прав людини. Така активна діяльність колеги зниклого у серпні журналіста Василя Климентьєва і не дає спокою людям в погонах, стверджує Матвієнко.

Десь о дев’ятнадцятій вечора 15 жовтня до оселі Петра Матвієнка завітали слідчі на чолі з Валерієм Легеневським, слідчим з особливо важливих справ головного управління МВС України.

Міліція забрала навіть комп’ютер дитини

Із постанови Київського районного суду міста Харкова заступник головного редактора «Нового стилю» дізнався, що в мотиваційній частині постанови, зокрема, мовиться: «Через те, що Матвієнко робить заяви, дає інтерв’ю, скликає прес-конференції, їздить до Києва і невідомо, за які кошти він усе це робить, суд дає санкцію на проведення обшуку», – переказує текст документа Матвієнко.

За словами журналіста, правоохоронці діяли цілеспрямовано. Одразу ж почали вилучати електронні носії інформації, забрали з собою навіть комп’ютер дитини. Як розповідає сам Матвієнко, на дисках у комп’ютерній техніці була журналіська документація, чернетки, статті, база даних, а також приватне листування. А це вже порушення таємниці приватного життя.

Судячи з коментаря Айгуль Муканової, експерта харківської правозахисної групи, підстави обшуку дещо дивні. Юрист Муканова ще не бачила копію документа судової постанови про дозвіл на обшук квартири, тому вимушена висловлювати власну точку зору, ґрунтуючись на розповіді Петра Матвієнка.

«Згідно з законом, така мотивація судової санкції не може бути обґрунтуванням для проведення обшуку. Тут є невирішене питання: немає в українському законодавстві процедури, яка б могла оберігати журналістів від такого втручання в їхню діяльність», – розповіла Муканова.

Радіо Свобода звернулося за коментарем до Валерія Легеневського, якого відрядили зі столиці до Харкова розслідувати причини зникнення Василя Климентьєва.

«Я коментарів не даю», – лаконічно заявив Легеневський.

У телефонному інтерв’ю Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ Леонід Зима пообіцяв прокоментувати п’ятничний обшук квартири Петра Матвієнка за кілька днів, коли до Харкова приїде комісія з перевірки перебігу слідства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.