Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чергове попередження фальсифікаторам від гаранта

Вибори-2010 6556 переглядів

Опубліковано - 19.10.2010 23:27 | Всі новини | Версія для друку

Чергове попередження фальсифікаторам від гаранта
Чергове попередження фальсифікаторам від гаранта
Президент України Віктор Янукович попередив чиновників про сувору відповідальність за організацію фальсифікацій на виборах.

«Я дуже зацікавлений, щоб ці вибори дійсно були прозорими, демократичними, і люди відчули, що ми живемо у сучасній демократичній країні», – сказав Віктор Янукович сьогодні у Рівному в інтерв’ю журналістам.

«Тому сьогодні я хочу підняти рівень відповідальності чиновників – тих, хто має відношення до цих виборів, і сказати: якщо будуть зафіксовані ті чи інші порушення, чи адміністративний тиск з боку представників влади, – як мінімум, я цих людей звільню з роботи. Вони не повинні заважати людям голосувати. Вони не повинні заважати волевиявленню людей», – наголосив Глава держави.

Президент підкреслив, що натомість чиновники зобов’язані згідно з чинним законодавством створити всі умови для того, щоб вибори відбулися спокійно та прозоро. Водночас Глава держави констатував, що на сьогодні в країні є політичні сили, які «вже втратили і втрачають довіру українського народу».

«Вони вже сьогодні упереджено говорять про якісь фальсифікації, щоб потім виправдатися перед виборцями, чому у них такий низький рейтинг», – зазначив Янукович.

Вкотре, констатував Президент, ці політичні сили хочуть за рахунок такого авантюрного підходу ввести суспільство в оману. «І вони це роблять не тільки всередині країни – вони ганьблять державу за її межами: їздять в європейські країни, розповідають про те, чого в Україні нема», – додав Янукович.

Від таких кроків, зазначив Президент, страждає імідж нашої держави. Вочевидь, зауважив Глава держави, одна справа – думати про власні політичні амбіції, і зовсім інша – піклуватися про майбутнє країни та її громадян.

Ми будемо наводити лад у країні. Ми наведемо порядок. Кожна людина буде захищена Законом. Ми знімемо принцип політичної доцільності. Натомість працюватиме принцип верховенства права, наголосив Віктор Янукович.

Президент також підкреслив, що сьогодні пропонує усім сторонам партнерство, конструктивну роботу на користь держави та її інтересам, незважаючи на колір політичних сил.

Замість післямови. У тридцяти кілометрах від вулиці Банкової, де працює Президент, знаходиться місто Васильків.

Саме в цьому місті Віктор Федорович може на власні очі, живцем, побачити чиновників, які активно перешкоджають громадянам реалізувати їхнє право, гарантоване Конституцією: обирати й бути обраним.

Ми вже повідомляли раніше, що тільки по висуненню кандидатів на міського голову і у депутати міськради суд розглянув 142 справи. За результатами розгляду у всіх випадках були встановлені протизаконні дії членів ТВК і судовим рішенням зобов'язано виборчком виправити зазначені порушення.

Але, рішення суду - для слуг чиновників з ТВК, не закон. А тому зухвалі порушення чинного законодавства тривають й сьогодні і триватимуть завтра.

Так що, якщо Президент має бажання: має нагоду побачити все, як кажуть живцем і в реалі. Звісно, якщо приїде без традиційного попередження й численної охорони. У Василькові Віктору Федоровичу боятися нікого: терористів там немає, проте є його виборці.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.