Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Льодовиковий період - 2: в Алчевську, місті-символі комунальних трагедій, до опалювального сезону не готові

Зона економічного дива Регіон: Луганська область 11227 переглядів

Опубліковано - 14.10.2006 13:40 | Всі новини | Версія для друку

Льодовиковий період - 2: в Алчевську, місті-символі комунальних трагедій, до опалювального сезону не готові
Льодовиковий період - 2: в Алчевську, місті-символі комунальних трагедій, до опалювального сезону не готові
В багатьох багатоповерхівках взагалі немає батарей – їх демонтували після торішньої аварії, а нові досі не встановили. Цей факт не заважає віце-прем`єру з питань житлово-комунального господарства Володимиру Рибаку заявляти, що в алчевських будинках буде тепло.

Винних у торішньому замерзанні міста мав сьогодні почати встановлювати суд. Але на засідання не з'явився прокурор.

Луганське містечко Алчевськ минулої зими прогриміло на всю Україну через аварію у тепломережі.

Сьогодні тут у суді шукали винних у техногенній аварії. На лаві підсудних опинився головний інженер місцевого "Теплокомуненерго". Втім, прокурор на процес не з'явився. Спроба поставити крапку в суді зірвалася. Достеменно й невідомо, чи готове місто до нинішньої зими.

Перед початком нового опалювального сезону Алчевськ поділений на частини: в одній розбираються із торішніми наслідками, в іншій звітують про готовність пустити тепло. Чиновники кажуть: за підсумками опалювального сезону-2007 судити нікого не доведеться, тепло подадуть.

Володимир Рибак, віце-прем'єр-міністр України, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України:
"Я скажу откровенно, что тепло в Алчевске буде во всех домах, вся инфраструктура – школы, больницы, детсады и дома. Я не вижу вопросов, которые позволили мне заявить, что не будет тепла".

Мешканці Алчевська нині зігріті хіба що оптимізмом чиновників. Тепла у своїх квартирах чекають із нетерпінням. Лише одного не розуміють: як воно потрапить до квартир - пошкоджені батареї після аварії демонтували, а нові досі не встановили.

Лідія Бєляєва, мешканка Алчевська:
"На данный момент нет ничего. 4 месяца тому как все обрезали, все вывезли. Батарей вообще нет на весь дом, ничего нет нигде".

Антоніна Гармаш, мешканка Алчевська:
"Батарей у нас нет, нет ни полотенцесушителя – ничего. Уже сейчас, я вот живу с ребенком, я пользуюсь газом, потому что в доме уже холодно".

Місцеві тепломережі мають продемонструвати фантастичну швидкість у роботі, адже без батарей залишились цілі квартали багатоповерхівок. 20 жовтня у місті почнуть опалювальний сезон і тепло має з’явитись у кожній оселі Алчевська, запевняють у мерії. Не приховують чиновники і того, що розробляють резервні варіанти подачі тепла у домівки. Повністю можливість повторення торішніх подій у міській раді не виключають.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.