Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кожен відпочивальник Криму перехворів кишковою інфекцією

Надзвичайна подія Регіон: Автономна республіка Крим 8468 переглядів

Опубліковано - 26.10.2010 05:21 | Всі новини | Версія для друку

Кожен відпочивальник Криму перехворів кишковою інфекцією
Кожен відпочивальник Криму перехворів кишковою інфекцією
Досі інформація про тотальний курортний пронос-2010 вважалася закритою, проте стало відомо, що кожен турист, який цього літа відпочивав в Криму, перехворів кишковою інфекцією.

Кожен турист, який відпочивав цього літа в Криму, перехворів кишковими інфекціями. Про це заявив проректор з наукової роботи Сімферопольського державного медичного університету Анатолій Кубишкін.
За словами доктора Кубишкіна, буквально за годину відпочинку на узбережжі курортники підхоплювали цілий "букет" кишкових інфекцій.

"Наші "інфекціонки" були переповненими, до лікарів стояли черги. Аптеки не встигали купувати необхідні препарати", - розповів авторитетний кримський медик.

За словами Кубишкіна, досі інформація про тотальний курортний пронос-2010 вважалася закритою. Південним узбережжям ширилися чутки про загадкове висипання на шкірі дітей. Дорослі свою хворобу, звичаяно, пояснювали продуктами, зіпсованими спекою. Українські політики натякали на міфічні контейнери з ядерними відходами, затопленими тут ще в радянські часи.

Проректор медичного університету теж звинувачує аномальну спеку, яка перетворила морську воду на чудове місце для розмноження всіляких шкідливих мікроорганізмів. А головна біда в тому, що в прогріту до 30 градусів чорноморську воду потоком лилися неочищені стоки. Як результат, з середини липня до похолодання останньої декади вересня більше трьох мільйонів відпочиваючих Криму купалися в "небезпечному бульйоні з хвороботворних бактерій".

Навіть з настанням осені залишалися закритими пляжі регіону Великої Алушти. За словами головного державного санітарного лікаря Алушти Юрія Дорофєєва, показники забруднення морської води в регіоні перевищували норму мінімум в двадцять чотири рази.

За його словами, справжній шок пережила Ялта, коли оголосили про спалах холери. Але це дурниці в порівнянні з VIP-пляжами курортної столиці, де вранці швабрами відганяли за буї плаваюче сміття і фекалії, щоб зробити воду "чистою".

Кримська влада зазначає, що Кабмін начебто виділив кошти на проведення комплексу заходів, які повинні запобігти повторенню надзвичайної ситуації. Зокрема, було передбачено будівництво нового каналізаційного колектора Орлине-Озерне.

Проте, на сьогоднішній день життєво важливі для Севастополя комунальні об'єкти в експлуатацію не введені. Куди подівся отримані на ці цілі мільйон доларів (8,9 млн гривень) - невідомо.

В свою чергу, рахункова палата заявила про порушення, допущені при використанні коштів держбюджету. Однак дуже схоже, що гроші спливли назавжди, вважають в Криму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.