Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. Васильків може стати класичним прикладом тотальних фальсифікацій

Вибори-2010 Регіон: Київська область 10206 переглядів

Опубліковано - 27.10.2010 16:48 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. Васильків може стати класичним прикладом тотальних фальсифікацій
Хроніки вільного вибору. Васильків може стати класичним прикладом тотальних фальсифікацій
Головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський вважає, що результати місцевих виборів неможливо буде вважати легітимними через тотальні фальсифікації і порушення, які фіксуються під час виборчої кампанії.

Таку думку Черняховський висловив в коментарі УНІАН.

«Результати місцевих виборів визнати неможливо, адже всі розуміють, що це не виборча кампанія, а нахабний обман. Незалежно від того, хто переможе, результат не буде легітимним, а численні порушення в ході виборчого процесу підривають довіру громадян до властей в цілому», – сказав Черняховський.

За його словами, зміни, внесені в 2010 році в закон про місцеві вибори, створили передумови для масових фальсифікацій і порушень. «Нісенітниці в законі серед іншого привели до маніпуляцій з номерами партій у виборчих бюлетенях. Практично по всій країні Партія регіонів у бюлетенях отримала перший номер – так не буває. Попередня система теж не була ідеальною, але такого тотального підігрування владі не було», – пояснив громадський діяч.

На думку Черняховського, одним з кричущих прикладів порушень виборчого процесу є місто Васильків Київської області, де на посаду міського голови балотуються всього чотири кандидати, зокрема чинний мер Сергій Іващенко, який висунутий Партією регіонів. «Десятьох претендентів просто не зареєстрували, а причини відмови в реєстрації надумані, наприклад, заява старого зразка, відсутність контактного номера телефону або надання фотографій занадто великого розміру. Я не виключаю, що могли бути помилки в документах, але кандидати повинні мати можливість їх виправити, а не позбавлятися права балотуватися», – вважає він.

Черняховський звернув увагу на той факт, що навіть після рішень судів п’ять претендентів не були зареєстровані. «Голова Васильківської міської виборчої комісії Олександр Крикунов заявив , що суд не може зобов’язати виборчком зареєструвати кандидата. Це жахливо! Він прямо порушує закон, коли говорить, що комісія не буде виконувати судове рішення», – підкреслив лідер «Форуму».

За його словами, це лише один приклад із сотень тисяч аналогічних фактів в цілому по Україні. «Єдино вірним рішенням у такій ситуації були б нові вибори. Люди повинні привчити владу працювати на благо народу або бути вигнаною», – резюмував Черняховський.

Як повідомлялося раніше, місцеві вибори в Україні, відповідно до Постанови Верховної Ради України від 20 жовтня 2009 року, були призначені на 30 травня 2010 року. Але вже 16 лютого новою Постановою парламент скасував це рішення без зазначення нової дати проведення виборів. 1 липня Верховна Рада призначила місцеві вибори на 31 жовтня.

10 липня парламент ухвалив Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.