Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. Нашоукраїнці побачили, як влада краде право вибору

Вибори-2010 8093 перегляди

Опубліковано - 28.10.2010 12:29 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору.  Нашоукраїнці побачили, як влада краде право вибору
Хроніки вільного вибору. Нашоукраїнці побачили, як влада краде право вибору
Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко під час перебування на Чернігівщині закликав громадськість іти на вибори та голосувати за патріотичні сили, які мають програму дій.

Про це повідомла прес-служба НУ.

«Варто голосувати за тих людей, які користуються повагою, голосувати за програму дій, а не за біг-борди, ролики», - сказав Наливайченко.

Водночас він наголосив, що чинна влада “всіма своїми діями демонструє бажання перемогти на цих виборах за будь-яку ціну, у тому числі через порушення закону”. Він навів численні приклади порушень виборчого законодавства. Зокрема, за його словами, виборчі комісії на всіх рівнях сформовано переважно з представників влади, що “несе пряму загрозу фальсифікації результатів голосування”. Партія регіонів, зауважив Наливайченко, “штучно закріпила за собою перші номери в більшості виборчих бюлетенів, сподіваючись у такий спосіб отримати підтримку громадян, низці опозиційних кандидатів та місцевих партійних організацій безпідставно відмовлено в реєстрації, а отже участі у виборах”.

«ТВК по суті перетворилися на політичних кілерів, партія влади знімає з виборів усі опозиційні партії, - наголосив політик. - Вільні вибори можливі тільки за умови, якщо кожен з нас прийде на дільниці. Треба отримати бюлетень, перевірити чи він підписаний, чи на ньому є печатка, і голосувати за переконаннями, а не за вказівкою».

Він нагадав, що партія «Наша Україна» веде кампанію захисту чесних виборів, захисту кожного голосу. У рамках кампанії працює «гаряча» телефонна лінія, на яку кожен свідомий виборець має можливість повідомити про порушення виборчого законодавства і отримати невідкладну правову допомогу (0-800-50-28-18). У день виборів і в ніч підрахунку голосів телефон працюватиме цілодобово.

«Влада краде в українців право вибору – одне з основоположних демократичних прав, - сказав Наливайченко. - Усі, хто каже, що місцеві вибори не мають значення – брешуть. Для нас дуже важливо, щоб в Україну не повернулася совкова однопартійна система. Колись була одна партія КПРС і чорні «волги», тепер – чорні мерседеси – і так – до районного рівня, і все одна партія, і все “стабільно”, і все залізобетонно”.

«Наша Україна», - відзначив він, - не збирається миритися з політичною сваволею, яка чиниться чи то з мовчазної згоди, чи то за прямою вказівкою влади. Ми переконані, що цю владу необхідно взяти під контроль».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.