Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві відкриється перший в Україні Музей Архітектури

Суспільне життя Регіон: м.Київ 9917 переглядів

Опубліковано - 17.10.2006 15:40 | Всі новини | Версія для друку

Будинок митрополита
Будинок митрополита
Він розташується у приміщенні Будинку Митрополита на території Національного Заповідника “Софія Київська”.

Як повідомляє прес-служба Благодійного фонду "Розвиток України", 23 жовтня на території Національного Заповідника "Софія Київська" відбудеться урочиста презентація відреставрованого Будинку Митрополита і першого в Україні Музею Архітектури.

Згідно з повідомленням, після реставрації Будинок Митрополита, який є пам'ятником архітектури ХVІІІ століття, використовуватиметься для проведення офіційних представницьких заходів на вищому рівні, а також для проведення виставок і експозицій. На даний момент вже повністю відтворений перший поверх будівлі Будинку, загальні реставраційні та спеціальні роботи продовжуються згідно з графіком.

Музей Архітектури є структурною частиною Національного заповідника ”Софія Київська”, він розташується у приміщенні Будинку Митрополита. На презентації буде представлено меблювання залів для урочистих державних прийомів, яке на даний момент вже частково відновлено, повідомляє фонд.

Основою створення експозиції Музею стануть фондові матеріали ”Софії Київської”: колекції зразків будівельних матеріалів Х – ХХ століть, копії монументального живопису ХІ-ХІІ століть, а також колекції архітектурної графіки радянської епохи та макети пам'ятників архітектури.

Також у Музеї будуть представлені відновлені архітектурні макети відомих пам'ятників архітектури, колекція фотографій архітектурних візиток України, проектні креслення провідних архітекторів XIX і XX сторіч. Планується, що в Музеї проводитимуться архітектурні виставки.

Довідка

Будинок митрополита

Побудований у 1722-1730 рр.

Спочатку одноповерховий, у 1731-1748 рр. споруджено другий поверх, пізніше надбудовано мансарду, зроблено новий дах із "заломом".

На східному і західному фасадах зведено пишні барочні фронтони.

Має вигляд розкішного палацу, східний фасад якого звернений на соборний майдан, а західний - на колишнє митрополиче подвір'я.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.