Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Діра Азарова на тлі статистичного зростання. Куди зникають гроші платників податків?

Зона економічного дива 10233 перегляди

Опубліковано - 5.11.2010 11:12 | Всі новини | Версія для друку

Діра Азарова на тлі статистичного зростання. Куди зникають гроші платників податків?
Діра Азарова на тлі статистичного зростання. Куди зникають гроші платників податків?
Уряду Миколи Азарова не вдалося уникнути проблем з виконанням держбюджету, характерних для кабінету Юлії Тимошенко.

Про це пише "Коммерсант-Україна" в статті "Провальное поступление".

Згідно з висновками Рахункової палати, за дев'ять місяців доходи бюджету виявилися недовиконані на 7 млрд грн, витрати - майже на 5 млрд грн. Дефіцит більш ніж у два рази перевищив минулорічний показник і погашався в основному за рахунок запозичень.

Причому це відбулося на тлі економічного зростання. Тиск на бізнес, завдяки якому Кабмін намагається збільшити надходження, себе не виправдовує, відзначають експерти. Зараз Кабінет міністрів обмежує доступ громадськості до інформації про держфінанси - Держказначейство повідомляє лише про фактичні надходження в скарбницю.

Однак у звіті Рахункової палати (РП) про виконання бюджету за дев'ять місяців рівень виконання затверджених показників залишається низьким. Доходи загального фонду бюджету в січні-вересні виконані всього на 95,2% (перераховано на 7,36 млрд грн менше запланованого - 143,8 млрд грн), витрати - на 97,3% (4,7 млрд грн і 173,9 млрд грн відповідно).

ДПАУ і Держмитниця не змогли в повному обсязі зібрати основні бюджетоутворюючі податки - план по ПДВ недовиконано на 5,12 млрд грн, з податку на прибуток - на 2,56 млрд грн, по акцизному збору - на 1,76 млрд грн.

Згідно зі звітом СП, якщо б операції з відшкодування ПДВ-облігаціями відображалися в загальному фонді бюджету, що логічно, тому що податок зараховується і відшкодовується із загального фонду, а не в спецфонді, то показник невиконання бюджету був би ще більшим.

Нагадаємо, 25 жовтня міністр фінансів України Федір Ярошенко заявив, що реальний дефіцит бюджету України становить понад 100 млрд грн. За словами міністра, замість надання антикризової підтримки, центральна влада компенсувала прорахунки в адмініструванні фінансами масштабними запозиченнями.

Від “Аратти”: мабуть більшість підприємців можуть підтвердити, що з часів приходу до влади команди Азарова, податкова улаштувала справжній терор. Суб'єкти господарської діяльності примушують платити не за законом, а по-понятіям, тобто вистаівляючи цілком конкретні суми, незалежно від підсумків господарської діяльності.

Більш того, із достовірних джерел нам стало відомо про існування якихось таємних списків підприємств, відповідно до яких, у них, під надуманими причинами, просто не приймають декларації. Таким чином штучно, незалежно від того, чи платив суб'єкт податки, створюється заборгованість, а над посадовими особами нависає загроза матеріальної і правової відповідальності за те, чого вони не коїли.

Нічого подібного рік тому не було в природі. Хоча тоді, як відомо, була криза, якої зараз, за словами Азарова, немає. Отже виникає питання: куди зникають гроші платників податків? А може на урядовому рівні вже працює подвійна бухгалтерія?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.