Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Свободівці заявляють, що в них вкрали 50% голосів

Вибори-2010 Регіон: Київська область 13002 перегляди

Опубліковано - 5.11.2010 14:19 | Всі новини | Версія для друку

Свободівці заявляють, що в них вкрали 50% голосів
Свободівці заявляють, що в них вкрали 50% голосів
За даними ВО “Свобода” на Київщині відбулася фальсифікація результатів народного волевиявлення, а ОВК, попри судові позови, оприлюднила результати підрахунку голосів.

5 листопада 2010 року близько 12-ї години закінчилося засідання Київської обласної виборчої комісії, на якому були встановлені результати голосування до Київської обласної ради, повідомляє прес-служба партії.

Попри те, що Всеукраїнське об'єднання "Свобода" звернулося з позовом до суду щодо фальсифікацій виборів у Білій Церкві, Ірпені, Бучі, Переяслав-Хмельницькому, Тетіївському та Володарському районах і призупинення оголошення офіційних результатів виборів до розгляду позову "Свободи" по суті, обласна виборча комісія гарячково скликала засідання та, не зважаючи на протести, оголосила офіційні результати виборів.

Згідно з результатами Київської обласної виборчої комісії у Київській обласній раді буде сформовано фракцію ВО "Свобода" у складі 4 депутатів. За "намальованими" комісією даними за "Свободу" проголосувало 3,48% виборців (25 982 голосів). Згідно з результатами екзит-полу, проведеного компанією GFK, "Свобода" на Київщині отримала 7,6% підтримки громадян України.

Сьогодні ж у місті Біла Церква на Київщині розпочалася акція протесту проти виборчого свавілля. Всеукраїнське об'єднання "Свобода" розбило наметове містечко біля приміщення міської виборчої комісії.

Свободівці з Білоцерківського та сусідніх районів вимагають притягнути до кримінальної відповідальності фальсифікаторів виборчого процесу; негайно заарештувати голів Білоцерківської міської виборчої комісії; Переяслав-Хмельницької міської та районної виборчої комісій; розпочати перерахунок голосів на всіх дільницях, а у випадку відмови – визнання виборів недійсними та призначення повторних виборів до районних та міських рад Київщини.

Довідка. Під час місцевих виборів 31 жовтня 2010 року в Україні владою було застосовано небачену за зухвалістю та нахабністю технологію фальсифікації результатів виборів за зразком, апробованим у Російській Федерації під час президентських виборів 2000 року та застосованим на всіх наступних виборах. Суть цієї технології полягає у фальсифікації результатів голосування під час зведення результатів у територіальних виборчих комісіях, коли зведений протокол територіальних виборчих комісій абсолютно не відповідає результатам голосування на виборчих дільницях, без огляду на те, що є протоколи ДВК з мокрими печатками.

Так, у місті Переяслав-Хмельницький за "Свободу" віддали голоси 553 виборця, а в зведеному протоколі виборів у Переяславі-Хмельницькому "Свободі" "намалювали" 53 голоси. Така ж ситуація і з підрахунком голосів у Переяслав-Хмельницькому районі, де за результатами протоколів ДВК з мокрими печатками за "Свободу" проголосували 480 виборців, натомість у зведеному протоколі Переяслав-Хмельницької районної виборчої комісії "Свободі" лишили всього 143 голоси.

Ще більш кричущим є факт виборчого грабунку в Білій Церкві, де результат за "Свободу" до Київської області у зведеному протоколі Білоцерківської міської виборчої комісії на 5 тисяч голосів менший за той, який отримала "Свобода" згідно з протоколами ДВК з мокрими печатками (у зведеному - 1,5%, по протоколах ДВК - 9,1%). Подібне "малювання" також є в місті Буча (за протоколами ДВК - 678 голосів, у зведеному протоколі - 379) та в Тетіївському районі, де при складанні зведеного протоколу голосування у районі та місті "Свобода" втратила більше 50% голосів виборців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.