Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи насправді Україна готова до опалювального сезону?

Добробут 9520 переглядів

Опубліковано - 17.10.2006 21:15 | Всі новини | Версія для друку

Чи насправді Україна готова до опалювального сезону?
Чи насправді Україна готова до опалювального сезону?
У Києві тепло в помешканнях має з'явитися не пізніше, ніж за 12 днів. Такий час залишають собі столичні комунальники.

У регіонах ситуація складніша - котельні виходять з ладу через низький тиск газу. Тим часом, температура у школах, дитсадках та помешканнях подекуди вже знизилася до 14-ти градусів. Якраз коли треба починати топити.
У той час як чиновники з екранів телевізорів з гордістю звітують про початок опалювального сезону, тепло в київських оселях та закладах так і не з'явилося. Киянка Оксана разом з родиною мешкає в одному з центральних районів столиці. Каже - з настанням холодів рікзо знизилася температура в квартирі. Тепло в панельному будинку вивітрюється вмить, а батареї холодні. Найбліьше від цього страждають малі діти.

Оксана, киянка: "Мої старша дочка ходить до школи і сьогодні вони на уроках сиділи одягнуті. В дитячій кімнаті вдома теж холодно діти ходять в панчохах , светрах додатково двовдиться підігрівати хату"...

Доки кияни скаржаться на відстуність опалення, слюсарі котелень спускаютья до підвалів будинків. На камеру спілкуватися відмовляються. Лише у приватних розмовах кажуть, що наказ підключати опалення до ЖЕКів надійшов у вівторок зранку. За кожним слюсарем закрпілено до 80-ти будинків, На підключення одного з них витрачається не менше 1-ї години. Тому стовідсотково тепло в квартирах може з'явитися не раніше, ніж за 10 днів. Одночасно опаленням переймаються у кабінетах влади. Прем'єру Віктору Януковичу особисто доповідають керівники областей.

Віра Ульянченко, голова Київської облдержадмінстрації: "Я поінформувала Прем"єр-міністра про те, що Київська область готова до зими. Що ми використали 12 мільонів субвенцій, які надались нам із державного бюджету, але 22 мільони коштів ми ще вклали із власного обласного бюджету на підготовку до зими. І тому числі на міні-котельні, в тому числі на ремонт котелень, які вже довгий час не ремонтувалися".

Утім дещо скептичні до слів вищих посадовців чиновники з органів контролюючих. В інспекції з енергозберження, що відстежує стан підготовки до осінньо-зимового періоду, кажуть - Україна до опалювального сезону не готова.

Олександр Венедіктов, заступник начальника держінспекції з енргозбереження: "То что говорят что Украина 100 процентов готова к зиме далеко не соответствует действитильности".

Тількино розпочався опалювальний сезон, у Вінниці 4 котельні автоматично відімкнулися через низький тиск газу. За словами мера міста, Володимира Гройсмана, влада повернула усі борги за спожитий газ торік. Така ситуація спіткала і Луганщину. Через низький тиск газу відімкнулися третина котелень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.