Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Фронт змін” вимагає скасувати результати виборів у трьох областях

Вибори-2010 8344 перегляди

Опубліковано - 8.11.2010 22:43 | Всі новини | Версія для друку

“Фронт змін” вимагає скасувати результати виборів у трьох областях
“Фронт змін” вимагає скасувати результати виборів у трьох областях
Політична партія «Фронт Змін» оскаржила рішення про обрання депутатів та визначення результатів виборів до Донецької обласної та Донецької міської рад, Луганської та Запорізької обласних рад.

Підставами для подання відповідних позовів стали численні порушення виборчого законодавства виборчими комісіями, які призвели до масового викривлення результатів волевиявлення виборців, повідомляє прес-служба партії.

«Фронт Змін» вимагає визнати незаконними оголошення результатів виборів до Донецької обласної та Донецької міської рад, Луганської та Запорізької обласних рад та ініціює проведення перерахунку голосів виборців на всіх відповідних виборчих дільницях.

Крім того, «Фронт Змін» оскаржив результати голосування до Васильківської міської ради у зв’язку з численними порушеннями законодавства міською виборчою комісією і поставив питання про призначення повторних виборів у місті Василькові.

8 листопада під стінами обласних територіальних виборчих комісій у Донецьку та Луганську члени партії «Фронт Змін» та її прихильники проводять мітинги на захист волевиявлення громадян та проти масштабних фальсифікацій на місцевих виборах 31 жовтня.

У Донецьку понад 200 осіб зібралися на мітинг біля обласної ТВК. Учасники мітингу нагадали про численні порушення, які відбувалися протягом виборчої кампанії та в день і ніч голосування. Так, у Донецькій міській ТВК не було зареєстровано жодного представника «Фронту Змін», членами виборчкомів стали тільки представники Партії регіонів та її «сателітів». Спостерігачів від «Фронту Змін» грубо відсторонювали від процесу контролю над голосуванням та підрахунком голосів.

Протягом всієї агітаційної кампанії кандидати від «Фронту Змін» на Донеччині відчували на собі тиск провладної партії – відбулося кілька підпалів офісів місцевих осередків партії та погромів помешкань окремих кандидатів, звучали відверті погрози з вимогою до членів «Фронту Змін» припинити участь у виборчих перегонах.

У день голосування в Донецькій області було зафіксовано безліч грубих порушень на виборчих дільницях, а також аномальне зростання явки виборців в останні дві години голосування.

На мітингу підкреслювалося, що в регіоні зростає невдоволення місцевою владою всіх рівнів - від села до області. За низького рівня явки 31 жовтня, високого відсотка голосів «проти всіх» та досить високого рівня підтримки «радикальних» партії на Донеччині, дуже непереконливим є рівень підтримки Партії регіонів у 71,7%.

«Фронт Змін» вважає, що чинна місцева влада не зважає на волю тисяч громадян, чий голос не було почуто та враховано.

Учасники мітингу вимагали заборонити оголошення результатів виборів до винесення рішень щодо всіх без винятку скарг у виборчих комісіях та позовів у судових інстанціях. За необхідності, «Фронт Змін» вимагатиме перерахунку голосів на тих дільницях, де були особливо грубі порушення виборчого законодавства.

Із такою ж вимогою під стінами Луганської обласної адміністрації у ці хвилини триває мітинг за участю кількох сотень партійців, активістів та прихильників «Фронту Змін», ВО «Свобода», КПУ та «Батьківщини».

Учасники акції також прийняли звернення до президента України. У документі вони нагадали главі держави про його обіцянку притягти до відповідальності усіх чиновників, причетних до фальсифікацій на виборах 31 жовтня. «Те, що відбувалося на Луганщині протягом виборчої кампанії, й те, що відбувається зараз, – це не просто фальсифікації. Це – дійство, яке межує з дикістю. Йдеться про кримінальні злочини, які здійснили окремі державні службовці, а правоохоронці покривали їх», - заявляли учасники мітингу.

Вони звернулися до президента з вимогою притягти до відповідальності усіх тих, хто фальсифікував результати волевиявлення виборців – тих, хто підписував протоколи на капотах машин, хто влаштовував «каруселі», приносив на виборчі дільниці вже заповнені бюлетені й виносив печатки за межі виборчкомів.

«Покарати їх важливо для всієї країни. Якщо світова спільнота побачить, що в Україні ігноруються Конституція і права громадян, це неодмінно призведе до тотального недовіри і створення негативного іміджу країни», - йдеться у зверненні.

У разі невиконання цих вимог учасники мітингу заявили про намір продовжити акції протесту в усіх припустимих законодавством формах. «Ми досягнемо прийняття усіх наших справедливих вимог», - заявили мітингувальники.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.