Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від мігрантів вимагають за рік знати німецьку мову

Національне питання 8762 перегляди

Опубліковано - 12.11.2010 01:42 | Всі новини | Версія для друку

Крістіна Хадертхауер (Christine Haderthauer)
Крістіна Хадертхауер (Christine Haderthauer)
Міністр з соціальних питань земельного уряду Баварії Крістіна Хадертхауер зажадала від мігрантів вивчити німецьку мову за рік, інакше незнання мови загрожує урізанням соціальної допомоги.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Welt.

"Кожен, хто живе у нас, повинен говорити нашою мовою. Той, хто не знає мови, повинен її вивчити і при цьому протягом року", - заявила Хадертхауер.

Міністр назвала неприйнятною ситуацію, коли привезена з-за кордону дружина іммігранта роками живе у ФРН, не працює, займаючись виключно вихованням дітей, і при цьому не говорить німецькою.

Крістіна Хадертхауер висловилася за посилення тиску на мігрантів, щоб підштовхнути їх до активнішої інтеграції в німецьке суспільство. За її словами, перш за все, це стосується тих, хто одержує соціальну допомогу: якщо протягом року вони так і не опанували німецьку, соціальна допомога має бути урізана.

Міністр з соціальних питань Баварії заявила, що відповідальність за успішну інтеграцію лежить не на владі, а в першу чергу на власне мігрантах. "У минулому ми недостатньо чітко акцентували цей аспект", - заявила Хадертхауер, додавши, що держава зі свого боку повинна надати всім охочим інтегруватися необхідні можливості у вигляді мовних і країнознавчих курсів.

Як зазначає Welt, в даний час ландтаг Баварії зайнятий обговоренням міграційної та інтеграційної політики. Очікується, що перед депутатами виступить баварський прем'єр, очільник ХСС Хорст Зеехофер. Попередні висловлювання Зеехофер з питання міграції багатьма були сприйняті як зайво різкі і викликали в цілому неоднозначну реакцію.

Так, у жовтні цього року він висловився за те, щоб ФРН обмежила приплив мігрантів з іншого культурного середовища, як, наприклад, з Туреччини чи з Близького Сходу, так як вихідці з цих регіонів дуже важко інтегруються в Німеччині. Зеехофер також публічно проголосив, що "мультикультурність в Німеччині мертва", і заявив про необхідність збереження провідної ролі німецької культури. Слідом за Зеєхофером провал спроб побудувати мультикультурне суспільство в Німеччині з низкою застережень також визнала канцлер Ангела Меркель.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.