Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі вважають, що без російської мови Україна буде недорозвиненою

Національне питання 6649 переглядів

Опубліковано - 12.11.2010 12:51 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі вважають, що без російської мови Україна буде недорозвиненою
У Кремлі вважають, що без російської мови Україна буде недорозвиненою
Посол Росії в Україні Михайло Зурабов стверджує, що використання російської мови є обов’язковим для успішного розвитку країн колишнього СРСР, зокрема України.

Про це він сказав під час відкриття міжнародного форуму "Захист російської мови, культури й російськомовного населення в країнах СНД і Балтії".

"Мені здається, що російська мова, будучи унікальним інструментом, буде надзвичайно затребуваною найближчим часом як необхідна умова для модернізації. От тієї модернізації, яка необхідно проводити на пострадянському просторі", - сказав посол.

На думку Зурабова, економічна модель, яка використовувалася на пострадянському просторі, довела свою неефективність, і однією з умов успішного технологічного розвитку в країнах колишнього СРСР є використання російської мови.

"Відмовитися від тих досягнень, яким є російська мова, розвинута в останні роки, - це занадто велика розкіш... Це обов'язкова умова, без якої, я думаю, шанси на те, що наші з вами співгромадяни, ті, хто населяє пострадянський простір, мали шанс опинитися в тому самому "золотому мільярді", а, можливо, і не тільки в "золотому мільярді", я думаю, шансів буде вкрай мало", - підкреслив посол.

У зв'язку з цим Зурабов висловив думку, що проведення таких форумів йтиме на користь всьому населенню країн колишнього СРСР.

Нагадаємо, зараз до Верховної ради внесено закон, який передбачає розширення сфер вжитку російської мови в Україні та фактично визнає двомовність держави. Документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Водночас, українські вчені стверджують, що ухвалення такого закону призведе до розколу в суспільстві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.