Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Луганську не можуть розпочати опалювальний сезон

Газоват 10116 переглядів

Опубліковано - 18.10.2006 20:00 | Всі новини | Версія для друку

У Луганську не можуть розпочати опалювальний сезон
У Луганську не можуть розпочати опалювальний сезон
Мешканці області, якою проходить газогін, що подає паливо на всю країну, навіть не знають, коли відчують потепління у своїх квартирах.

У луганській дитячій лікарні № 1, як хворі, так і лікарі ні про які ліміти газу нічого не чули. Чули лише звіти чиновників про готовність соціальних закладів до опалювального сезону та про те, що 15 жовтня тепло їм дали, однак навіть і за три дні потому вони його не відчули. В палатах та медичних кабінетах вже давно холодно, а хворі ходять одягненими.

Причина відсутності опалення - немає газу в мережі. Нині його тут рівно стільки, аби вистачило для потреб населення в побуті, а це приблизно 1,5 мільйони кубометрів. І цього недостатньо для котелень. Щоб їх можна було запустити, тиск в мережі має складати мінімум піватмосфери. Якщо менше, то автоматика від’єднує опалювальні підприємства від газогону. Через це в Луганську й виведено з ладу третину котелень.

Юрій Тагарков начальник дільниці Луганського “Теплокомуненерго”: “Було відсічення котлів. Котли повісікало, та за такого тиску газу – нуль – розпалити неможливо, бо вони не працюватимуть”.

Газовики твердять, що винні у всьому комунальники, бо не вибили собі ліміти на постачання сировини на котельні. Причин цього вони називають купу, у тому числі і затягування формування цін на газ для українських споживачів та значні борги за вже спожите блакитне паливо. На Луганщині це більше 25 мільйонів гривень. І газ буде тоді, коли луганські комунальники домовляться в Києві, як гаситимуть старі борги і не заводитимуть нових.

Олег Тимковський, заступник голови правління ВАТ “Луганськгаз”: “Газ власного видобутку – це населення. Усім решті газ потрібно купувати – тепловикам, бюджетникам. Усім потрібно його купувати. Тому й виникають зараз проблеми”.

На луганській котельні №1 кажуть, що подібна ситуація їм добре знайома. Так буває щороку на початку опалювального сезону – це найліпший час для того, щоб вибити борги. Згодом, коли похолоднішає, ніхто вже не наважиться зменшувати тиск до критичної межі, і ліміти можна навіть перебирати. За це хоч і сварять, однак з роботи не звільняють.

Майстри котельні знають точно, що це не останнє зниження тиску в газогоні – адже, коли буде зимно на вулиці, то тиск знову зменшиться через збільшення споживання газу. А тому існує чітка аксіома: що нижча температура надворі – то холодніше вдома.

Майстер котельні: “За такого низького тиску газу котли не можуть працювати на повну потужність, і не можемо видавати температуру, згідно температурному графіку”.

Наразі вже сьогодні тиск в луганських газогонах почав підвищуватися і область почала запускати котельні. Отже, ліміти отримали. Наявність же тепла в подальшому залежатиме від справності платежів
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.