Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нікополь: алчевський синдром

Регіональні новини Регіон: Дніпропетровська область 9535 переглядів

Опубліковано - 18.10.2006 20:30 | Всі новини | Версія для друку

Нікополь: алчевський синдром
Нікополь: алчевський синдром
Хоча місцеві комунальники і почали опалювальний сезон вчасно, тепло до квартир жителів міста так і не дійшло. Через аварію на магістральному теплопроводі, місто залишається без тепла вже третю добу.

87 тисяч мешканців Нікополя на Дніпропетровщині через аварію на магістральному трубопроводі залишились без тепла. Аварія сталася зранку 15-го жовтня, ремонтні роботи досі тривають.

Анна Зінченко, директор “Нікопольтеплоенерго”:
“Надзвичайна ситуація виникає, якщо її неможливо ліквідувати за 48 годин. Нашу ситуацію за 48 годин ліквідувати неможливо, у зв'язку із цим, ніхто й не приховує - ситуація така, як є”.

Причиною аварії стало проведення гідродинамічних випробувань. Їх проводили несвоєчасно через те, що обладнання нікопольських тепловиків через півторамільйонний борг було відімкнуте від електрики.

Леонід Малишко, головний інженер “Нікопольтеплоенерго”:
“Ситуація складна, надто складна. З-за відсутності електроенергії ледь вдалося провести ці випробування. Виявлено 24 пориви на теплотрасах, магістралях та міжквартальних розводках”.

Також ремонтним роботам заважає відсутність необхідного обладнання – арматури та труб. Отже, опалювальний сезон у Нікополі розпочнеться не раніше листопада, а поки тепла не буде не тільки в домівках, а й в 16-ти дитячих садочків, 12-ти школах, 11-ти лікарнях та дитячому будинку.

Втім, заможні городяни не сподіваються на швидке вирішення проблеми з опаленням і встановлюють собі автономні котли, а незаможні навіть шуткують – через аварію не доведеться платити за опалення, а це значне заощадження сімейного бюджету.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.