Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд скасував український дубляж фільмів

Влада 8167 переглядів

Опубліковано - 19.10.2006 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Суд скасував український дубляж фільмів
Суд скасував український дубляж фільмів
Київський апеляційний суд скасував постанову уряду про обов'язковий дубляж фільмів українською мовою.

У той же час член фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко має намір рекомендувати урядові оскаржити в касаційному порядку рішення суду.

Кириленко підкреслив, що таке рішення суду не є остаточним, і уряд може оскаржити це рішення в касаційному порядку у випадку, якщо буде вважати це необхідним.

Екс-віце-прем'єр вважає, що постанова уряду щодо дубляжу фільмів, що надходять у прокат, українською мовою, є справедливою - "воно не забороняє жодної іншої мови в кінопрокаті - російської й інших, але дає можливість українській мові також з'явитися в кінопрокаті".

На думку Кириленка, фактично таке рішення суду означає заборону української мови в кінопрокаті.

Постанова уряду передбачає поетапне обов'язкове дублювання, озвучення або субтитрування державною мовою іноземних фільмів.

З 1 вересня 2006 року повинно було бути не менш 20% від загальної кількості копій по кожному фільму; з 1 січня 2007 року - не менш 50%; і з 1 липня 2007 року - не менш 70%.

Від “Аратти”: Цікаво, як би, наприклад, відреагувало населення Великої Британії на рішення їхнього суду, який би заборонив дублювання іноземних фільмів на англійску мову? А у Франції? Напевно Україна - єдина в світі країна поліглотів, оскільки, якщо зважити на судовий прецедент, тепер не можна буде дублювати всі фільми іншими мовами, тобто китайські, японські тощо. Інакше буде очевидна мовна дискримінація.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.