Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кримінальний авторитет Могилевич пов’язаний з RosUkrEnergo

Скандал 6023 перегляди

Опубліковано - 29.11.2010 21:51 | Всі новини | Версія для друку

Кримінальний авторитет Могилевич пов’язаний з RosUkrEnergo
Кримінальний авторитет Могилевич пов’язаний з RosUkrEnergo
У секретних файлах Держдепартаменту США, опублікованих Wikileaks, сказано, що кримінальний авторитет Семен Могилевич керував продажем газу до України через компанію RosUkrEnergo.

Сайт Wikileaks оприлюднив документи американських дипломатів перед візитом глави ФБР Роберта Меллера до Москви.

"Політичні чинники часто гасять ентузіазм російських служб безпеки, коли справа стосується переслідування провідних фігур. Незалежний аналіз наводить на думку, що деякі члени служби безпеки (Росії) або самі пов’язані з різними організованими злочинними структурами, або закривають очі на діяльність відомих злочинців.", - йдеться в доносі.

"Наприклад, кримінальний авторитет Сергій Шнайдер (відоміший як Семен Могилевич) не лише користувався свободою пересування і офіційною охороною всередині Росії, але і отримав призначення до Газпрому завідувати продажами газу до України через тіньову компанію RosUkrEnergo", - зазначають американські дипломати.

При цьому, за їхніми даними, лише втративши політичний "дах" - з причин, які так і залишилися нез’ясованими, - Могилевич втратив підтримку цього самого "даху" і в січні 2008 року був заарештований.

У тій же депеші на Wikileaks йдеться про те, що російські служби безпеки після "кольорових" революцій у Грузії і Україні активізували роботу проти США та інших західних держав, яких вони звинуватили у підбурюванні протестів і скиданні правителів у Тбілісі і Києві.

"Співробітники спецслужб пильно стежать за офіційною присутністю там урядових структур США, ведуть за ними активне спостереження і навіть домагалися закриття американських гуманітарних програм на Північному Кавказі", - сказано в документі.

"Сили МВС притягувалися для переслідування і залякування учасників акцій протесту опозиції", - стверджують американські дипломати.

Раніше журнал "Російський репортер" опублікував матеріал із посиланням на сайт Wikileaks про те, що під час перебування на посаді очільника МВС України Юрій Луценко отримував вказівки від генпрокурора Олександра Медведька заарештувати соратників Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова і Андрія Кожем’якіна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.