Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Working Man’s Death. “Аль-Джазіра” зняла фільм про рабську працю на шахтах батьківщини Януковича

Зона економічного дива Регіон: Донецька область 14170 переглядів

Опубліковано - 3.12.2010 17:26 | Всі новини | Версія для друку

Working Man’s Death. “Аль-Джазіра” зняла фільм про рабську працю на шахтах батьківщини Януковича
Working Man’s Death. “Аль-Джазіра” зняла фільм про рабську працю на шахтах батьківщини Януковича
Відома арабська телекомпанія “Аль-Джазіра” зняла серію документальних фільмів про країни з найбільш нелюдськими умовами праці в 21-му столітті. Поряд з Нігерією, Індонезією і Пакистаном до цього списку потрапив і український Донбас.

Фільм називається "Working Man's Death". У кінострічці детально показана робота підпільних шахтарів, весь процес вуглевидобутку в саморобній шахті - так званій копанці, а також домашній побут гірників, повідомляє сайт “Поітікантроп”.

"Кадри просто суперські. Подивіться обов'язково, це найкращий сюжет на тему нелегальних шахт. Першу хвилину йде заставка англійською мовою, але далі весь фільм розмовляють тільки шахтарі, природно, російською, а переклад надано англійськими субтитрами", - розповідає frankensstein, користувач Живого журналу.

Цікаво, що у фільмі є і інтерв'ю, і зйомки прямо в забої, і в балці, де розташована копанка. Оператор просто знімає роботу і побут людей.

Зауважимо, що навіть з 227 легальних шахт в Україні тільки 30 відповідають нормам безпеки. Лише з початку року загинули 75 гірників, а кількість травмованих - тисячі. Минулого року коефіцієнт частоти смертельного травматизму на 1 мільйон тонн видобутого вугілля становив 3,7 - тобто за кожен мільйон тонн видобутого вугілля загинуло майже 4 гірники.

Від "Аратти". Як свідчать останні події в політичному та економічному житті нашої країни, така модель "економіки по-донецьки" незабаром розповсюдиться по всій Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.