Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Добкін наривається на грубість

Національне питання Регіон: Харківська область 10991 перегляд

Опубліковано - 23.10.2006 16:47 | Всі новини | Версія для друку

Добкін розуміється на голубому
Добкін розуміється на голубому
Міський голова Харкова Михайло Добкін вважає УПА «недобитим рухом».

Про це Добкін заявив під час телемосту на телеканалі ОТБ.

«Для мене УПА завжди буде недобитим рухом, - сказав Добкін. - Не-до-би-тим. Тих людей, які стріляли в спину регулярної армії своєї країни, я, інакше як зрадниками, не називав і називати не буду. Це - перше. Друге. Слава Богу, місто Харків має дуже далеке відношення до проблем УПА... і всього націоналістичного руху, який був на теренах... нашої держави. Але. Хтось штучно цю проблему сьогодні привносить в місто Харків», - сказав Добкін.

Мер зазначив, що він поважає будь-яку точку зору і будь-яку політичну приналежність, «окрім фашистів», але негативно оцінив ідею проведення ходи в пам’ять воїнів УПА в Харкові 14 жовтня. Він вважає, що воїни УПА не мають відношення до Харкова, тому й хода на честь УПА в місті неправомірна.

Добкін також провів аналогію між ходою в пам’ять воїнів УПА в Харкові і проведенням гей-парадів у Москві.

«У місті Москві, Юрій Михайлович Лужков заборонив проведення гей-парадів, сказав Добкін. - Ті, хто хотів пройти парадом вулицями Москви, вони теж жителі Москви, вони теж жителі Росії. Але їх поведінка, їх… демонстративно-зухвала поведінка могла створити в місті Москві колотнечі, які могли перейти в серйозні бійки. Скажіть мені, будь ласка: правий був Юрій Михайлович Лужков чи ні?.. Я жодною мірою не хотів образити цих людей, але поведінка людей, які під прапорами УПА йшли по місту Харкову, викликала роздратування територіальної громади? Це призвело до того, що там були колотнечі і бійки, в яких брав участь навіть заступник губернатора? Призвело. Це треба було робити? Не треба. Тому я стояв і стою на цих позиціях… У кожному місті, в кожному суспільстві є свої правила, що склалися, є свої звичаї, якщо хочете... і той, хто приходить до нас сюди і починає нам нав’язувати свої цінності, які не просто діаметрально протилежні нашим цінностям, - вони викликають відчуття образи у наших людей... вони отримують гідну відсіч. І я, як Харківський міський голова, робитиму все, щоб ніхто сюди штучно нічого не вмонтував. Пам’ятаєте, як сказав Іван Степанович Плющ: «Не впихайте те, що не впихається», - пояснив свою позицію Добкін.
Нагадаємо, 14 жовтня в Харкові під час ходи в пам’ять воїнів УПА виникли сутички між прихильниками Української Повстанської Армії (представниками правих партій, зокрема віце-губернатором Василем Третецьким) і її супротивниками (ветеранами Радянської Армії, представниками Партії регіонів і ПСПУ, зокрема депутатом облради Володимиром Проскуріним).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.