Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Запоріжжі бандерівці обезголовили пам’ятник Сталіну (відео)

Народний Вісник Регіон: Запорізька область 13079 переглядів

Опубліковано - 29.12.2010 04:21 | Всі новини | Версія для друку

Сталін - кат українського народу
Сталін - кат українського народу
У вівторок в Запоріжжі невідомі особи відрізали голову від пам’ятника Йосипу Сталіну, встановленого у дворі будинку, в якому розташований офіс обласного комітету Комуністичної партії України.

Як повідомили у Центрі громадських зв'язків Запорізького главку міліції, повідомлення про подію на території обкому КПУ надійшло до чергової частини Жовтневого райвідділу міліції у вівторок, 28 грудня, о 16.50, повідомляє NEWSru.ua.

"28 грудня о 16.50 до чергової частини Жовтневого райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на території обласного комітету Комуністичної партії України, розташованого по вулиці Горького у Запоріжжі, невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши від архітектурної форми (у документах пам'ятник оформлений, як "мала архітектурна форма" – ред.) голову", - повідомили у ЦГЗ.

На місці події працює слідчо-оперативна група, вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до події.

Сам пам'ятник накритий тканиною, і до нього нікого не допускають. Офіційних коментарів від представників КПУ поки що немає.

Разом з тим, всеукраїнська організація "Тризуб" імені Степана Бандери розповсюдила повідомлення, в якому сказано, що нещодавно встановлений пам'ятник "кату українського народу і міжнародному терористу Йосипу Джугашвілі-Сталіну сьогодні знищив мобільний підрозділ ВО "Тризуб" ім. С. Бандери. Ця резонансна національно-захисна акція „Тризуба” присвячена пам’яті Провідника української нації Степана Бандери".

Як ми повідомляли, 5 травня 2010 р. у Запоріжжі був встановлений перший за часи незалежності України пам'ятник Сталіну. Під час відкриття померла жінка, ще троє ветеранів знепритомніли.

Пам'ятник у вигляді погруддя Сталіна у військовій формі із Зіркою Героя відкрили біля будівлі Запорізького обкому КПУ в Жовтневому районі Запоріжжя.

Рішення про встановлення пам'ятника на початку 2010 р. ухвалив Запорізький обком КПУ, згідно з офіційними даними керівництва обкому - на прохання ветеранів війни.

Міська влада Запоріжжя землю під пам'ятник Сталіну не виділяла, де-юре силумінова скульптура - об'єкт малої архітектурної форми.

Встановлення цього пам'ятника викликало значний негативний резонанс серед представників національно-патріотичних сил і борців з тоталітарним режимом.

ВО "Свобода", у свою чергу, наполегливо нагадувала, що діє указ "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні", адже вироком Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 Сталін визнаний винним у геноциді українського народу, а Рада Європи у квітні 2009-го прирівняла злочин сталінізму до нацизму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.