Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий рік - новий Майдан

За право людини 6334 перегляди

Опубліковано - 31.12.2010 18:08 | Всі новини | Версія для друку

Новий рік - новий Майдан
Новий рік - новий Майдан
На Заході України зріють нові протестні настрої. Третина опитаних львів’ян вважають, що невдовзі може повстати новий «Майдан» зразка 2004-го.

Такі результати оприлюднила соціологічна група „Рейтинг”.

З тим, що в Україні назрівають протестні настрої погодилися понад 40 відсотків опитаних львів’ян. Причому, 32 відсотки вірять, що ці настрої можуть вилитися у масову акцію протесту на зразок «Помаранчевої революції» 2004-го року.

Серед активно налаштованих переважають прихильники „Батьківщини”, „Свободи” та „Фронту змін”, хоча і серед регіоналів є чимало таких, які не виключають можливості масштабних акцій. У коментарі Deutsche Welle політичний експерт Ігор Балинський відзначив, що ця реакція мешканців західних регіонів є збірним комплексом втрат і розчарувань, реакція на соціо-культурні та економічні аспекти.

Зрештою, каже експерт, це віддзеркалення пониження індексу політичних свобод, до чого Захід України є дуже чутливим.

„Це своєрідна форма пасивного протесту, який матиме психологічний ефект. Це радше декларація намірів, інформаційна погроза владі, і не більше. Вважаю, що шлях від декларації до реального майдану є нездійсненним”, каже Балинський.

Він пояснює, що українці легко піднімаються, але ці акції є нетривалими без належної організації і фінансування. Підтвердженням тому був „Податковий майдан”. І один з важливих аспектів – це відсутність політичної сили та фігури, довкола яких би згуртувалися українці і яким би довіряли, як це було 2004-го, відзначив політолог. Без цього «Майдан» не матиме конкретних наслідків для влади.

Водночас, політолог вважає, що влада таки відреагує на ці цифри, бо пильно відслідковує настрої на Заході. Тут реакція можлива у два способи, міркує Балинський. Перший – це каральний: ізоляція активних діячів, і інший – суто інформаційний.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.