Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ надала журналістові відео, як Тимошенко нібито відмовляється виходити з прокуратури

Скандал 4092 перегляди

Опубліковано - 4.01.2011 19:10 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ надала журналістові відео, як Тимошенко нібито відмовляється виходити з прокуратури
ГПУ надала журналістові відео, як Тимошенко нібито відмовляється виходити з прокуратури
Скандальний івідеозапис стосується 30 грудня минулого року, коли допит Юлії Тимошенко тривав більше 11 годин.

Генеральна прокуратура України надала незалежному журналісту відеозапис, яким підтверджено, що 30 грудня 2010 року слідчий пропонував лідеру партії “Батьківщина” Тимошенко залишити Головне слідче управління, але вона відмовилася і продовжувала перебувати у приміщенні відомства впродовж 11 годин.

Як повідомило кореспонденту УНІАН джерело в Генпрокуратурі, про це йдеться у відповіді на журналістський запит незалежного журналіста Віктора Міняйла на ім’я генерального прокурора Віктора Пшонки.

За словами співрозмовника агентства, Міняйло звернувся до генпрокурора за дорученням деяких інших своїх колег з вимогою надати документальні підтвердження того, що Тимошенко 30 грудня 2010 року за власним бажанням перебувала на допиті в Генпрокуратурі упродовж 11 годин.

«До письмової відповіді на цей журналістський запит Генеральна прокуратура додала копію відеозапису допиту, з якого видно, що слідчий справді пропонував Тимошенко залишити приміщення Генпрокуратури, але вона відмовилася і сказала, що хоче залишитися і ознайомитися із справою», - повідомив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося раніше, 30 грудня 2010 р. Тимошенко майже 12 годин провела у Генеральній прокуратурі, куди її викликали на допит.

«Те, що робилося сьогодні, нічого спільного з правосуддям немає», – сказала Тимошенко. «За один день мені висунули розширене звинувачення за виплату пенсій за рахунок «екологічних» грошей, зразу після цього мене допитали і завершили досудове слідство, і вже сьогодні мені передали справу на ознайомлення», – зауважила вона.

Тимошенко додала, що «вони хочуть без будь-яких підстав терміново передати справу до продажних судів, щоб винести вирок мені за те, що я сплатила людям пенсії, і після цього позбавити мене права брати участь у будь-яких виборах».

Наступного дня, 31 грудня, у прес-службі Генеральної прокуратури України заявили, що Тимошенко вчора у відомстві давала свідчення дві години, решту часу вона ознайомлювалася з матеріалами справи.

За даними ГПУ, Тимошенко було пред’явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Обвинуваченій у нецільовому використанні 180 млн. і 200 млн. євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та у нанесенні інших збитків державі – оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.